Binali Yıldırım: Giden can geri gelmiyor

İzmir depreminin ardından çadır kentleri ziyaret eden, AKP'li Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Binali Yıldırım: Giden can geri gelmiyor

AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AKP İzmir milletvekilleri Alpay Özalan, Yaşar Kırkpınar, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir depreminde evleri yıkılan yurttaşlar için kurulan çadır kenti ziyaret etti.

Anka’nın aktardığına göre, ziyaretinin ardından açıklama yapan Yıldırım, “Depremden hemen sonra çok hızlı bir şekilde devlet bütün imkanlarını seferber ederek, depremzedelerin imdadına koştu. Çalışmalar dün itibariyle tamamlandı. 114 can kaybımız var. Yaralılarımız büyük oranda iyileştiler, çok azı hastanede.

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Giden can geri gelmiyor ancak yaralar sarılıyor. İlk andan itibaren oluşturulan kriz merkezinde tüm bakanlıklar olağanüstü bir gayrette çalışıyor. Çadır kentte de gördüğümüz gibi bütün kurumların görevleri var. 24 saat aş dağıtılıyor. Çadırlar ihtiyaçtan fazla. Yüzde 60’ı ancak dolu. Diğerleri de ihtiyaç oldukça hazır bekletiliyor. Bir yandan da sahada ağır, orta ve az hasarlı olmak üzere şu ana kadar 43 binin üzerinde bina elden geçirildi. Enkazlar kaldırılıyor. Cumhurbaşkanımız açıklama yaptı. 1 ay içerisinde ağır hasarlılardan başlamak üzere binaların yeniden yapımına başlanacak ve önümüzdeki sene bitmeden önce de tamamlanıp, hak sahiplerine verilmesi öngörülüyor” ifadelerini kullandı.