Binali Yıldırım: Ayasofya, bağımsızlığımızı elde ettiğimiz toprakları tekrar riske atmamak adına müze yapılmıştı

AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Ayasofya'nın ibatede açılmasına ilişkin “Hristiyan Batı dünyasını bir anlamda sakinleştirmek, bağımsızlığımızı elde ettiğimiz toprakları tekrar riske atmamak adına o günün şartlarında Ortodoks dünyasına bir mesaj anlamında müze yapılmıştı” dedi.

Binali Yıldırım: Ayasofya, bağımsızlığımızı elde ettiğimiz toprakları tekrar riske atmamak adına müze yapılmıştı

AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Danıştay 10. Dairesi’nin camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesine ve Ayasofya’nın ibatede açılmasına ilişkin “2. Dünya Savaşı öncesi bölgemiz üzerinde ciddi hesaplar ortaya çıktı. Hristiyan Batı dünyasını bir anlamda sakinleştirmek, bağımsızlığımızı elde ettiğimiz toprakları tekrar riske atmamak adına o günün şartlarında Ortodoks dünyasına bir mesaj anlamında müze yapılmıştı” yorumunda bulundu.

Cuma namazı kılmak için Ayasofya’ya gideceğini söyleyen Yıldırım “Bizim gençlik yıllarımızın en önemli sloganıdır. ‘Zincirler kırılacak Ayasofya açılacak’ diye. Bugün Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması bütün halkımız için ve bütün İslam alemi için önemli bir karardır” dedi.