Bilim Kurulu üyesinin dilekçesiyle ortaya çıktı: Koronavirüs servisinde sağlık çalışanlarına korumasız maske dağıtılmış!

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde COVID-19 servislerinde dağıtılan N95 tipi maskelerin korumasız olduğu ortaya çıktı. Aynı zamanda Bilim Kurulu üyesi de olan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova imzasıyla Balcalı Hastanesi Başhekimliği’ne yazılan dilekçede maskelerin toplatılması ve kullanan sağlık çalışanlarına test yapılması gerektiği ifadeleri yer aldı.

Bilim Kurulu üyesinin dilekçesiyle ortaya çıktı: Koronavirüs servisinde sağlık çalışanlarına korumasız maske dağıtılmış!

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde COVID-19 servislerinde dağıtılan N95 tipi maskelerin korumasız olduğu ortaya çıktı. Başhekimliğe yazılan dilekçede maskelerin toplatılması, kullanan sağlık çalışanlarının ise orta düzey temaslı kabul edilmesi gerektiği ifadeleri yer aldı

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde COVID-19 servislerinde sağlık çalışanlarına dağıtılan maskeler COVID-19’e karşı korumasız çıktı. Maskelerin korumasız olduğu anlaşılınca tutanak tutuldu. Aynı zamanda Bilim Kurulu üyesi olan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova imzasıyla Balcalı Hastanesi Başhekimliği’ne yazılan dilekçede maskelerin toplatılması ve kullanan sağlık çalışanlarına test yapılması gerektiği ifadeleri yer aldı.

Sendika.org‘da yer alan habere göre; Hastanede dağıtılan Zagor markasının ürettiği N95 5020 tipi maskenin yüze uyumunda problem yaşandığı, burun mandalının yüze tam oturmadığı ve kaçak testine de uygun olmadığı öğrenildi.

Yoğun bakımlarda bu maskeleri kullanan sağlık çalışanları için uygulanacak prosedür ise şöyle ifade edildi:

 Tüm yoğun bakımlarda aerosolize işlemlerde bu maskeleri kullanan çalışanların orta düzey temaslı kabul edilip maske ile çalışması, 7. gün PCR vermek üzere solunum polikliniğine yönlendirilmesi ve 14 gün süre ile izolasyon uymalarının sağlanması gerekmektedir.