Bilim Kurulu üyesinden 'tavsiye': İnsanların olmadığı alanlara gitmek daha güvenli

Bilim Kurulu Üyesi Özlü, evden çıkmak isteyenlerin "insanlardan uzak yerlere" gitmeleri tavsiyesinde bulundu.

Bilim Kurulu üyesinden 'tavsiye': İnsanların olmadığı alanlara gitmek daha güvenli

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, salgının Türkiye’deki seyrinin son durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye için şu anda ikinci dalga olasılığından ziyade, birinci dalgayı tam olarak bitirmek üzerine odaklanmak gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Özlü, “Çünkü biz henüz birinci dalgayı atlatmış değiliz, bitirmek üzereyiz, iyi gidiyor. Şu an itibarıyla eğer bir gecikme olmazsa bayram sonrasında rakamların daha da düşeceğini ve kontrolün artacağını umuyorum” dedi.

İkinci dalga olasılığının her zaman olduğunu, birinci dalgayı kontrole alıp bitirmiş Çin, Güney Kore ve Singapur’da aradan bir süre geçtikten sonra tekrar vakaların görüldüğünü hatırlatan Özlü, “Ama ikinci dalga konusunda biz birinci dalgaya göre daha donanımlı, daha deneyimliyiz, daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Çünkü virüsü tanıdık, onunla başa çıkabileceğimizi biliyoruz, aldığımız tedbirlerin işe yaradığını gördük, virüsü yenebileceğimizi gördük. Dolayısıyla ikinci dalga konusunda, elbette böyle bir olasılık var; ama onun kontrolü daha kolay olabilecektir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Özlü, “Keyif için, eğlenmek, vakit geçirmek için evden çıkarsak, -ki çıkmamız gerekebilir artık- bu durumda kalabalık sokaklara, caddelere, AVM’lere, mağazalara değil, tenha yerlere, doğaya insanların olmadığı kırsal alanlara gidip orada vakit geçirmek, doğayla hemhal olmak güvenli olacaktır.” diye “tavsiye”de bulundu.