Bilim Kurulu Üyesinden, sosyal medyada paylaşılan 'koronavirüs' videosuna ilişkin açıklama

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, "Hekim semineri" başlığıyla paylaşılan ve hasta sayısının binlerle ifade edildiği videoda anlatılanların doğru olmadığını söyledi.

Bilim Kurulu Üyesinden, sosyal medyada paylaşılan 'koronavirüs' videosuna ilişkin açıklama

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, Ahmet Hakan’ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge programında Sosyal medyada yer alan Türkiye’deki koronvirüs vakalarıyla ilgili  bir video hakkında açıklama yaptı.

Prof. Dr. Recep Öztürk, “Hekim semineri” başlığıyla paylaşılan ve hasta sayısının binlerle ifade edildiği videoda anlatılanların doğru olmadığını söyleyerek vakaların illere göre dağılımlarının da önümüzdeki günlerde açıklanacağını ifade etti.

Hakan’ın videodaki sayının doğru olup olmadığını sorması üzerine konuşan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, bu konunun önemli olduğunu ve takibinin iyi yapıldığını söyleyerek hastaların hangi şehirlerde olduğunun da önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Öztürk’ün video ile ilgili şunları kaydetti:

“Bir sağlık personelinin böyle bir bilgiye sahip olması mümkün değil. Bu kanıta dayalı bir bilgi olamaz. Yine benzer söylentilere önem veren yaşamını buna göre kurgulayan kişilerden bu bilgiyi alabilir. Yani böyle bir bilgi yok. Böyle bir bilgi olsa çok net şekilde açıklanır. Bu şekilde İstanbul çok kötü Ankara çok kötü şeklinde…” “Açıklamayı yapan hekim değil idari görevli bir hemşire”