VİDEO | Bilim Kurulu Üyesi: Virüsleri Allah yarattı, insanlar çoğalmasın diye

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof Mehmet Ceyhan “Virüsleri Allah yarattı.İnsanları öldürsün besin kaynakları yetsin diye“ dedi.

VİDEO | Bilim Kurulu Üyesi: Virüsleri Allah yarattı, insanlar çoğalmasın diye

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, CNN Türk ekranlarında ilginç ifadeler kullandı.

Prof. Dr. Ceyhan, “Allah neden virüsleri yaratmış? İnsanların belli bir sayının üzerinde çoğalmaması gerekir. Yoksa kimse yaşayamaz” dedi.

Ceyhan, sözlerinin gündem olması üzerine Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Sözlerini yine ‘Tanrı’ fikriyle temellendirmeye çalıştığı görülen Ceyhan şöyle dedi:

Bakteriler antibiyotiklere direnç kazanarak, virüsler mutasyona uğrayarak doğanın dengesini sağlamaya çalışır. Tabii ki bu bizim canımızı yakar ve hekimler olarak işimiz bununla mücadele etmektir. Ancak insanın ölümsüz olması doğanın (Tanrının) dengesi nedeniyle mümkün değildir.

“Kabul etmeliyiz ki bu dengenin devam etmesi için bakteriler direnç geliştirecek ve mutasyon sonucu ortaya çıkan virüs enfeksiyonları bizi önümüzdeki yıllarda da öldürmeye devam edecektir. Buna hangisine inanıyorsanız; doğanın veya Tanrı’ nın dengesi diyebilirsiniz.”