Bilim Kurulu Üyesi Prof Dr. Özlü'den 'yeniden kısıtlama olur mu' sorusuna yanıt

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son günlerde artan koronavirüs salgını vaka sayılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilim Kurulu Üyesi Prof Dr. Özlü'den 'yeniden kısıtlama olur mu' sorusuna yanıt

Bilim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Youtube üzerinden yayımladığı videoda, koronavirüs salgının kısa süreceğini düşündüklerini ancak salgının durdurulamadığını belirtti.

Özlü, “Pandemi hız kesmedi. 300 binlere yakın yeni olgu çıkıyor dünyada. Güvenli bir noktada olmadığımız aşikar. En iyilerden olan Avrupa’da da son zamanlarda artışlar başladı. Türkiye’de de vaka sayıları arttı, artıyor. Bayramın etkisini göreceğimiz, önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artmasını bekliyorum ben. Tehlike aynen devam ediyor. Önümüzde de okulların açılması dönemi var” dedi.

Özlü, yeniden kısıtlama kararı alınıp alınmayacağı sorularına ilişkin ise şu yanıtı verdi:

“Türkiye’de eskiye benzer yasaklar olur mu’ diye soruluyor, olmaz diyemeyiz; ama bugün için böyle bir şey gündemde değil. Asıl olan şey kontrollü şekilde hayatımızı sürdürebilmek. Ama kontrolün elden gideceğine dair kaygılar ortaya çıkarsa o zaman kısıtlamalar tekrar gelebilir. Özellikle lokal olarak bunların yapılaması daha doğru gibi şu anda. Her ilde durum aynı değil. İllere göre de bu bulaşmanın nedenleri farklılaşıyor” dedi.