Bilim Kurulu Üyesi Kara'dan YKS açıklaması

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, YKS'yle ilgili açıklamasında, "Bizim çocuklarımızın arasında kaybın olma ihtimali yok" dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Kara'dan YKS açıklaması

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, hafta sonu yapılacak YKS’ye girecek öğrenciler hakkında açıklama yaptı.

CNN Türk’te konuşan Kara, salgın tehlikesi altında yüzbinlerce gencin katılımıyla yapılacak sınav için “Çocuklardan tek isteğim sınava konsantre olsunlar, rahat olsunlar.” dedi, “bulaş riski”nin çok az olduğunu hatta olmadığını söyleyebileceğini öne sürdü.

Kara şunları söyledi:

“Rakam hesabı yapılabilir tabi ama çocuklar geleceklerini belirleyeceği bir sınava giriyor. Bizim önceliğimiz onların huzurla sınava girmelerini sağlamak olmalı. Elimizden geldiği kadarıyla Bilim Kurulu’nun da önerileriyle çocukların en rahat ve en güvenilir şekilde sınava girmeleri sağlanmaya çalışıyor. Ben böyle rakam kayıp konuşulmasının çok doğru olmadığını düşünüyorum. Çocuklardan tek isteğim sınava konsantre olsunlar, rahat olsunlar. Birkaç gerçek nokta var onların da altını çizelim. Bizim açıkladığımız bilimsel gerçekler var. Sayın Bakan’ın açıklamaları var. Türkiye’de yapılan testlere göre PCR’nin pozitif çıktığı sayı binde bire tekabül ediyor. Bulaştırıcılığımız 1’in altına inmiş vaziyette. Böyle bir ortamda bulaş riskinin çok az olduğunu hatta olmadığını söyleyebiliriz. Sınava girenlerin yaşını düşündüğümüzde böyle bir kaybın olmasını beklemiyoruz.”