Bilim dünyası şokta: Madem ki görmediğine inanmazsın, bu virüse niye inanırsın?

Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Nihat Koç, koronavirüs için "Madem ki görmediğin şeye inanmazsın, bu virüse niye inanırsın" dedi.

Bilim dünyası şokta: Madem ki görmediğine inanmazsın, bu virüse niye inanırsın?

Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Nihat Koç, cuma hutbesinde yeni tip koronavirüse ilişkin konuşurken cehaletini ortaya koydu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Ulu Camii’nde konuşan Koç, koronavirüs’le tüm dünyanın mücadele ettiğini söylerken “Bu virüsü ben Allah’tan bir nimet olarak görüyorum ve bu virüsle mücadele etmenin en etkili yolu, temizlik olduğunu bize anlatıyor. İlacı bulunana kadar temizliğe dikkat edin. Günde en az 5 defa ellerinizi yıkayın. Diş ve ağız temizliğine dikkat edin” dedi.

Koronavirüs üzerinden “felsefik” tartışmaya da niyetlenen Müftü Yardımcı, virüsün hiçbir şekilde de görülemeyecek birşey olduğunu sanarak “O küçücük, gözle görünmeyen virüs, birçok insanın peşinden koştuğu görüşü, ideolojiyi, düşünceyi yerle bir etti. Hani diyorlar ya gözümle görmediğime inanmam, madem ki görmediğin şeye inanmazsın, bu virüse niye inanırsın?” ifadelerini kullandı.