Bilal Erdoğan: İmam hatipler dünyada örnek

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, imam hatiplerin "dünyada örnek okullar" olduğunu öne sürdü. Erdoğan, çocuk istismarları ile hatırlanan Ensar Vakfı'nı da "Ensar Vakfı'nı insanlar çekinmeden, utanmadan karalamaya kalkıştılar." diyerek savundu.

Bilal Erdoğan: İmam hatipler dünyada örnek

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, gerici Ensar Vakfı’nın MEB desteğiyle ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği “Sana Emanet Bilgi Yarışması”nın tanıtım toplantısında konuştu.

Bilal Erdoğan’ın kendisinin de Genel Kurul Üyesi olduğu vakfın programına İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, il milli eğitim şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürlerinin de katıldığı görüldü.

Konuşmasında imam hatip övgüsü yapan Erdoğan, “İmam hatipler Türkiye’deki okul türleri arasında bu kadar güçlü sahip çıkılan bir sivil toplum alt yapısı olan tek okul türü. İmam hatiplerle ilgili bu kadar tartışma yapılırken aslında bu yönüyle de ne kadar takdire şayan olduğunu da görmek lazım.” dedi.

Vakıf çalışmalarına yönelik “yıpratma faaliyetleri” olduğunu ve bundan muzdarip olduklarını ifade eden Erdoğan, “Darülaceze İdare Meclisi’nde görev yapıyorum. 125 yıllık Abdülhamid ecdadının yadigarı olan çok kıymetli, dünya çapında zamanınında ötesinde bir eser. Orada sırf bizim adımız geçiyor diye yapılan işlere bakılmaksızın karalama kampanyaları yürütülüyor. Bunları Ensar Vakfı da yaşadı. Deniz Feneri hadisesinde yaşadık. TÜRGEV’le ilgili böyle şeyleri yaşadık. Bunlar devamlı kaynatılıp kaynatılıp bizim bu ülkede inançlı insan yetişsin diye mücadele eden kurumlar yıpratılmaya çalışılıyor.” değerlendirmesini yaptı.

UTANMADI, ‘UTANMADAN ENSAR’I KARALIYORLAR’ DEDİ

Geçen 2-3 ay içerisinde İstek Vakfı ve Fevziye Mektepleri Vakfı’yla ilgili 2 olay yaşandığını söyleyen Erdoğan, “Ensar Vakfı’nın isminin önüne hangi kelimeler getirildiyse onları o vakıfların isimlerinin önünde görmek istedim, itiraf ediyorum. Çünkü İstek Vakfı, ticari bir vakıf. İstek Vakfı’nın vakıf faaliyetleri ve insanlığa hizmet için kurulmuş olan bir vakıf olduğunu düşünen var mı? Fevziye Mektepleri Vakfı’nın misyonunun çok daha farklı olduğuna inanıyorum. Araştıralım, anlatsın kamuoyuna, ne yapıyormuş hesaplarını döksün görelim. Burada bu kadar imkanla bu kadar işi nasıl yapıyor diyeceğimiz Ensar Vakfı’nı insanlar çekinmeden, utanmadan karalamaya kalkıştılar.” dedi.

“Bırakın camiyi, namazı, Kur’an-ı. Din diye bir derdimiz olmasın. Unutalım tarihimizi. Unutalım geçmişimizi, geleneklerimizi.” diye uğraşanlar olduğunu öne süren Bilal Erdoğan, “Bu ülkede bırakın herkes istediğini yapsın, kimse kimseye karışmasın diye, böyle bir nihilist anlayışla bütün değerlerimizin yok olması için mücadele eden vicdansız bir güruh var. Bunlarla mücadele etmek için biraz azimli, kararlı, gayretli olmak zorundayız. Onun için kurumlarımıza sahip çıkmak, bu mücadelenin olmazsa olmazı. Ensar Vakfımız, imam hatiplerimiz bu ülkenin köklü kurumları. İmam hatipler dünyada örnek. Türkiye’de her 8 öğrenciden biri imam hatipe gidiyor. O çocukları toplumdan dışlamanın ne alemi var.” ifadelerini kullandı.