Bilal Erdoğan: Demek ki gelişmenin alfabeyle alakası yokmuş

"Birçok kültür batı medeniyetine asimile oldu. AB yıllarca Türkiye'ye üstten baktı. Batı dünyası geriden gelerek öne geçti. Gelişmenin alfabeyle alakası yokmuş."

Bilal Erdoğan: Demek ki gelişmenin alfabeyle alakası yokmuş

AKP’li Cumhurbaşknı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk oldu. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı olarak programa davet edilen Necmeddin Bilal Erdoğan, “İlkokulda alfabemizden dolayı geri kaldığımız bize anlatıldı o zaman Yunanistan, Çin niye alfabesini değiştirmemiş. Demek ki gelişmenin alfabeyle alakası yokmuş.” diye konuştu.

Kendisini eğitim ve kültür alanında çalışan bir insan olarak tanıtan Erdoğan, “başka ülkelere bakıyoruz; kıyafetini değiştirmeden gelişen de var, o zaman niye kıyafet değiştirmeyi gelişmeyle irtibatlandırmışız?” ifadelerini de kullanarak Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki harf devrimini ve kıyafet devrimini hedef aldı.

Bilal Erdoğan’ın açıklamalarından bazıları şöyle:

“Dünyanın enteresan bir döneminde yaşıyoruz. Bu küresel salgından dolayı aylarca havalimanlarında in cin top oynadı, insanların seyahatleri aksadı, uzaktan eğitimler yapılmaya başlandı. Dünya ekonomisi 1929 krizinden bu yana yaşadığı en büyük şok yaşadı. Diğer krizlere de benzemeyen bir kriz çünkü çok farklı nedeni.”

“Öncelikle bu hastalık nedeniyle kaybettiğimiz uzaktan yakından tanıdıklarımız var, hala hasta olan tanıdıklarımız var Allah hepsine şifa versin. Ülkemiz, bütün sağlık çalışanlarımız çok büyük imtihan verdi. Onlar olmasaydı başaramazdık. Bütün emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Türkiye iyi bir imtihan verdi. Kendi vatandaşlarınızın dışında bir de 100’ün üzerinde ülkeye yardım etmek büyük bir başarıdır.”

“2015’te kurulan bir kuruluş. Göçebe Oyunları’nın ilki Kırgızistan’da düzenlendi. Dünya Göçebe Oyunları gelecek yıl İznik’te yapılacak. İznik’in tanıtımı için çok güzel olacak. İznik tanınmış olacak. İznik muhtemelen en güzel bayramlıklarını giyip hazırlanacak.”

“Bir yandan İtalya tecrübesini de edinince oradaki yaşam ülkeme daha da bağlanmama neden oldu. Bu ülkeye değer veren bir ailede yetiştiğim için de olabilir. 14 yıl yurt dışında geçirdim. Mesela ben ABD’ye ilk gittiğim zamanlarda Türk Öğrenci Derneği yönetimine girdim. Kendi dilimize özen gösteririm. İlim ve bilim insanlığın ortak malıdır. Yurt dışında kendi kültürümüzle ilgili çalıştım.”

“Birçok kültür batı medeniyetine asimile oldu. AB yıllarca Türkiye’ye üstten baktı. Batı dünyası geriden gelerek öne geçti. Gelişmenin alfabeyle alakası yokmuş.”

“Bugünün yüksek teknolojisi neyse biz de onu alacağız ve ileri gideceğiz. Aşı niye Türkiye’de çıkmasın? Yolun başındayız. Bu konuda girişim ortamının güçlü kalması çok önemli.”