Biden: Oy sayımının durdurulmasına izin vermeyeceğim

ABD seçimlerinde Demokratların adayı Joe Biden, ''Demokrasi işliyor. Oylarınız sayılacak. Oy sayımını durdurmaya çalışsalar da bunun olmasına müsaade etmeyeceğim'' diye konuştu.

Biden: Oy sayımının durdurulmasına izin vermeyeceğim

ABD’de 3 Kasım’da yapılan seçimlerinde oy sayımları sürüyor. Demokratların adayı Joe Biden, başkan yardımcısı adayı Kamala Harris ile Delaware eyaletinde yeni bir açıklama daha yaptı.

ABD tarihinde 74 milyon ile en fazla oyu aldıklarını ifade eden Biden, “Bu sayı, ABD tarihinde herhangi bir başkanın aldığı oydan daha fazla” diye konuştu.

Joe Biden, “Sakin kalmalıyız, tüm oylar sayılırken süreç işlemeli. Demokrasi iş başında. Oylarınız sayılacak. Bazı insanların sayımı durdurmak için ne kadar çabaladığı umrumda değil, buna izin vermeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Oy sayımının tamamlandığı eyaletlerdeki geçici sonuçlara göre, Demokrat Parti adayı olan eski Başkan Yardımcısı Joe Biden 253, Cumhuriyetçi Parti adayı olan Başkan Donald Trump ise 214 seçici delege kazanmış durumda. Bir adayın başkanlık yarışını kazanabilmesi için 270 seçici delegeye ulaşması gerekiyor.