Beyrut'ta patlama

Beyrut'ta büyük bir patlama meydana geldi.

Beyrut'ta patlama

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta büyük bir patlama meydana geldi. Şehrin neredeyse her yerinden hissedilen patlamanın eski Başbakan Saad el-Hariri’nin evi yakınlarında gerçekleştiğini duyuruldu.

AFP’nin haberine göre, Beyrut liman bölgesindeki patlamanın şehrin büyük bir bölümünde hissedilirken, çevredeki binalarda hasar oluştu.

Lübnan medyasına göre, patlama bir havai fişek deposunda meydana geldiğini ve ikinci bir patlama daha gerçekleştiği bildirdi.

LBC televizyon kanalına bağlanan Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, patlamanın ‘çok sayıda yaralanmaya’ ve büyük hasara neden olduğunu söyledi.

Lübnan medyası, patlamanın ardından moloz altında kalmış insanların görüntülerini yayımladı.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, patlamada ölen sayısının 78’e ulaştığını, en az 4 bin kişinin yaralandığını açıkladı.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, patlamanın çok büyük bir hasara neden olduğunu ve çok fazla sayıda yaralı olduğunu açıkladı.

Beyrut’ta meydana gelen patlamanın etkisiyle 3 katlı bir binanın yıkıldığı, enkaz altında hala insanların olduğu belirtildi.

Lübnan Emniyet Genel Müdürü, olayın, daha önce el konulan patlayıcıların tutulduğu bir depoda meydana geldiğini söyledi.

Gümrük Genel Müdürü Bedri Zahir, yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Beyrut Limanı’nda kimyasal maddelerin bulunduğu bir depoda patlama yaşandığını söyledi.