Erdoğan'a şok: Gökçek'in kanalı da 'montaj değil' dedi

Gökçeklerin kanalı Beyaz TV'de deyim yerindeyse "kaş yapmak isterken göz çıkarıldı".

Erdoğan'a şok: Gökçek'in kanalı da 'montaj değil' dedi

HABER MERKEZİ

AKP’li Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in sahibi olduğu Beyaz TV’de canlı yayında büyük bir “gaf”a imza atıldı.

Kanalın futboldan başka her şeyin konuşulduğu ve seviyesizliğin maharet gibi ekrana taşındığı “Derin Futbol” isimli programında, AKP-Cemaat kapışması sonrası internete servis edilen ses kayıtlarından biri gerçek kabul edilerek konu edildi.

Programın dün akşam (24 Şubat) gerçekleştirilen yayınında, köşe yazısında kendilerini eleştirmesi nedeniyle Habertürk yazarı Fatih Altaylı hedef alınmak istendi.

Ancak konuyu açan sunucu Ertem Şener’den sonra sözü alan “yorumcu” Ahmet Çakar, Altaylı’dan söz ederken 17-25 Aralık operasyonları sonrası ortaya sürülen ses kayıtlarına gönderme yaptı.

Fatih Altaylı ile o dönem Ciner Medya’nın yönetiminde olan Fatih Saraç’ı karıştırdığı anlaşılan Çakar, “Kardeş, bu ‘Alo Fatih’ ayakları ne? Hiç kimse bize şu ana kadar ‘Alo Fatih’ demedi. Allah da dedirtmedi. Ama sana demişler.” ifadelerini kullandı.

O KAYITLARDA NE VARDI?

Çakar’ın hatırlattığı ve ‘Alo Fatih’ diye bilinen ses kayıtları, 2014 yılında, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın medyaya müdahalesinin örneği olarak yayınlanmıştı. Kayıtlardan birinde Erdoğan, Ciner Medya’nın yöneticilerinden Fatih Saraç’ı arıyor ve Habertürk’teki “AKP komiseri”  olarak nitelenen  Saraç’a çıkışıp MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM’deki parti grup toplantısının Habertürk’te canlı yayında verilmesini eleştiriyordu.

Yayınlanan kayda göre Erdoğan Fatih Saraç’ı “Fatih yani siz var ya ne yaptığınızın farkında değilsiniz ya adam sanki şu anda Türkiye batmış bitmiş gibi bir manifesto açıklıyor, siz de bunu canlı olarak veriyorsunuz” diye fırçalıyor, Saraç da bu sözler üzerine “İki-üç dakikaya kestiriyorum efendim” diyordu.

Ahmet Çakar’ın bu gafıyla birlikte iktidarın bugüne kadar “montaj” diyerek reddettiği kayıtlar, bizzat AKP’ye yakın bir TV programında referans gösterilerek doğrulanmış oldu.