Beyaz Saray'ın da yandaşı: Protestolara katılanlar kuş beyinli

Yandaş yazar Fuat Uğur, ABD'deki gösterilere katılanlara “küresel çetenin kuklası” ve “kuş beyinli” diye hakaret etti.

Beyaz Saray'ın da yandaşı: Protestolara katılanlar kuş beyinli

ABD genelinde devam eden George Floyd gösterileri, AKP’ye yakınlığıyla bilinen, Işıkçılar cemaatinin yayın organı Türkiye Gazetesi’ni rahatsız etti.

Gazetenin önde gelen yazarlarından Fuat Uğur, 6 Haziran tarihli “ABD’deki göstericiler FETÖ’cüleri tanır mı?” başlıklı yazısında, gösterilere katılanlara “küresel çetenin kuklası” ve “kuş beyinli” diye hakaret etti.

Siyahıyla beyazıyla emperyalist kapitalist sistemin yarattığı eşitsizliklere karşı ayağa kalkan milyonlarca emekçinin yürüyüşünü ‘FETÖ’ ile ilişkilendiren ve protestoya katılanların Demokrat Parti’ye oy verdiğini öne süren Uğur, yürüyüşçülerin Yahudi lobisi tarafından da desteklendiğini ima edip Trump öncesindeki Demokrat Parti iktidarı döneminde ABD ve İsrail’in Irak ve Filistin’de yaptığı katliamları hatırlattı.

Mevcut ABD yönetiminin avukatlığını yapmakta ölçüyü kaçırdığını fark edip “Tamam, Cumhuriyetçi Parti bir halta yaramaz” diye bir parantez açmadan edemeyen yazar, sonrasında protestocuları yine Demokrat Parti üzerinden vurmaya çalışıp şöyle devam etti:

“Ama bu göstericilerin oy verdiği adamların hepsi de ahlaksız ve şerefsizlikte önde gidiyorlar. Halklara eziyet onlarda, zulüm, entrika, darbecilik, teröristleri desteklemek onlarda. Ülkeleri karıştırıp iç savaş çıkarmak onlarda.”

Protestocuların amacı Trump’ı devirmek olduğunu belirten Uğur, yazısının son bölümünü de hakaretlerle getirdi:

“Hepsi de Küresel Çete’nin kuklası. George Floyd bahane. Obama döneminde yüzlerce siyah öldürüldü polis tarafından. Bu beyaz tenli pırıl pırıl gençlerin kılı kıpırdamadı.

Kimse kusura bakmasın ama özgürlük ve demokrasi adına yürüyen bu gösterişçi kitle için aklımdan geçen tek tanım var:

Kuş beyinli oldukları.”