Beyaz Saray'daki basın toplantısında gazetecilere sosyal mesafeye gerek yok

Beyaz Saray'da basına ayrılan ve yetkililer tarafından sosyal mesafeye göre yerleştirilen, ilk etapta 1,8 metre aralıklarla dizilen sandalyelerin sosyal mesafe aralığı 30 cm'e düşürüldü.

Beyaz Saray'daki basın toplantısında gazetecilere sosyal mesafeye gerek yok

ABD Başkanı Donald Trump’ın Cuma günü Beyaz Saray’da düzenlediği toplantıda gazeteciler sosyal mesafe kurallarına aykırı şekilde oturtuldu. Gazeteciler duruma tepki gösterirken, Trump ise, “Fark ediyorum ki siz bile yakın oturmaya başladınız. Böyle daha iyi görünüyor” ifadelerini kullandı. Beyaz Saray’ın bahçesinde gerçekleştirilen Cuma günkü basın toplantısının diğerlerinden oldukça farklı olması ABD’de tartışmalara yol açtı.

Beyaz Saraylı yetkililer ‘sosyal mesafe kurallarını’ ihlal etti. İlk etapta gazetecilerin toplantı boyunca oturacağı sandalyeler 6 fit yani yaklaşık 1,8 metrelik aralıklarla dizilmişti. Bu mesafe Beyaz Saray’ın yayımladığı sosyal mesafe kurallarına uygundu ve Nisan ayından beri oturma düzeni bu şekilde yapılıyordu.

Basın mensupları ekipmanlarını kurup toplantının öncesinden görüntü aldıktan sonra Rose Garden’ı terk etti. Kısa bir süre sonra geri döndüklerinde ise birbirinden ayrı dizilmiş olan saldalyelerin düzeni değiştirilerek birbirine yakın konulduğu görüldü. Yeni düzenlenen oturma planına göre gazetecilerin arasında neredeyse mesafe olmaması dikkat çekti.

beyaz-saraydaki-basin-toplantisinda-gazetecilere-sosyal-mesafeye-gerek-yok

Gazetecilerin bulunmadıkları süre boyunca Beyaz Saray yetkililerinin sandalyeleri yaklaşık 30 cm aralıklarla yerleştirdiği ortaya çıktı. Beyaz Saray yetkilisi sosyal mesafe kurallarını ihlal ederek sandalyeleri ‘eski’ düzenine getirdi. Gazeteciler için olayın en şaşırtıcı yanı ise Başkan Trump’ın şu sözleri oldu:

“Fark ettim ki siz bile birbirinize yakın oturmaya başladınız. Böyle daha iyi görünüyor.”

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Vekili Judd Deere CNN’e mail yoluyla yaptığı açıklamada, “Sandalyeleri bu şekilde dizmek benim kararımdı. Daha iyi görünüyorlar. Size şunu hatırlatmak isterim ki Beyaz Saray temsilcilerinin hepsi test edildi, herkesin ateşi ölçüldü ve semptomları olup olmadığı soruldu” ifadelerini kullandı.

Ancak CNN’in aktardığına göre toplantı yalnızca Beyaz Saray temsilcilerine açık değildi ve test edilmeyen gazeteciler de toplantıda bulunuyordu.