Beşiktaş ve Fenerbahçe sahaya iniyor

Liglerin geri kalanına dair belirsizlik tüm dünyada sürerken, Türkiye'deki durum da belirsizliğini koruyor.

Beşiktaş ve Fenerbahçe sahaya iniyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle liglere ara verilmiş, son hafta seyircisiz oynansa da daha sonra bütün müsabakalar ertelenmiş, lige ara verilmişti. Liglerin geri kalanına dair belirsizlik tüm dünyada sürerken, Türkiye’deki durum da belirsizliğini koruyor. Oyuncular evlerinde antrenman yaparken, Beşiktaş ve Fenerbahçe sahaya inme kararı aldı.

beIN SPORTS‘un aktardığına göre, siyah-beyazlılarda teknik direktör Sergen Yalçın, dörderli gruplar halinde futbolcuların bir araya gelmesine izin verdi. Beşiktaşlı futbolcular özel antrenörler eşliğinde çalışmalarını Ümraniye’de sürdürecekler. Önlem olarak tesislerde personel olmayacak, sadece futbolcular ve antrenörler bulunacak.

Sözcü’nün aktardığına göre ise, karantina sürecinde video konferans sistemiyle çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe ise salı günü Samandıra’da yaklaşık 1 ay sonra ilk antrenmanını yapmayı planlıyor. Antrenmanlar sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gerçekleştirilecek, taktik çalışma yapılmayacak, ikili mücadele içeren çalışmalardan uzak durulacak. Genellikle top ve pas çalışmaları yapılacak. Dayanıklılık artırıcı idmanlara ağırlık verilecek.

Antrenman öncesi ve sonrası, tesislerde dezenfektasyon işlemleri uygulanacak. Çalışmalardan önce tüm takım bir kez daha testten geçirilecek.