Berat Albayrak'ın babası Trabzonspor bağlantılarını 2017'de anlatmış: Bu stadı size kim yaptırdı?

Berat Albayrak’ın babası Sadık Albayrak’ın, 2017 yılında Trabzonspor Divan Kurulu toplantısındaki konuşması sosyal medyada tekrar paylaşılmaya başlandı. 

Berat Albayrak'ın babası Trabzonspor bağlantılarını 2017'de anlatmış: Bu stadı size kim yaptırdı?

Son günlerde Trabzonspor’da, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak arasında bir çekişmenin yaşandığı iddiaları gündeme gelmişti. Trabzonspor taraftarının desteklediği teknik direktör Ünal Karaman’ın görevine son verilmesinin arkasında Berat Albayrak’ın olduğu iddia edilmişti. Bu tartışmalar yaşanırken, Berat Albayrak’ın babası Sadık Albayrak’ın, 2017 yılında Trabzonspor Divan Kurulu toplantısındaki konuşması sosyal medyada tekrar paylaşılmaya başlandı.

Söz konusu videoda, Divan Kurulu’nda konuşan Sadık Albayrak’ın “Soruyorum şimdi yönetimdekilere, bu stadı size kim yaptırdı? Bu reklamı size kim aldı? Hiç kimse size kredi vermezken milli bankalardan yeni kredi aldınız, nereye harcadınız” dikkat çekti.

Turkuvaz Medya grubunda yer alan programlar ve haberlere müdahale ettiğini söyleyen Albayrak’ın, “Basın yoluyla söyleyeyim size. Eğer – o bakanın bakan olarak devlet görevi var- basın olarak açık söylüyorum, Turkuvaz medya grubu olmasa, sizi boğarlar. Niye? Adam program yapıyor Trabzonspor’u doğruyor. hemen telefon açıyorum burada 3 tane fenerbahçeli var diyorum hemen Trabzonsporlu devreye giriyor. Anlatabildim mi? Yani bu medya bu mücadeleyi verirken, 4 büyükler olayını kaldırırken Fotomaç 4 büyükler olayını yeniden ortaya koydu. Trabzonlularda kollektif olarak bir şuur yok parçalıyorlar” ifadelerini kullandığı görüldü.

Sadık Albayrak konuşmasının devamında ise “Trabzon’da bu Pontus zihniyeti oldukça seni sürüm sürüm süründürürler. 80’lerdeki yıllarda olduğu gibi birlik beraber olun. Elimizden gelen desteği vermek boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.