Berat Albayrak: OECD'de 1, dünyada 2'nciyiz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugün açıklanan sanayi üretimi verilerine ilişkin, "OECD'de 1, dünyada 2'nciyiz!" dedi.

Berat Albayrak: OECD'de 1, dünyada 2'nciyiz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan sanayi üretim verilerine ilişkin “OECD’de bir, dünyada ikinciyiz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi Üretim Endeksi’nde ağustos ayındaki yıllık yüzde 10.4 artışla Türkiye’nin OECD’de birinci, dünyada ikinci sırada olduğunu söyledi.

‘Dolar benim için hiç önemli değil’ diyen Albayrak sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı:

“OECD’de 1, dünyada 2’nciyiz! Ağustosta sanayi üretimi yıllık yüzde 10,4; perakende satış hacmi yüzde 5,8 artarken sektörel ciro endeksi ise yıllık yüzde 23,5 yükseldi. İhracat treninin başına üretim lokomotifini getirerek istikrar ve verimlilik vagonlarını milli ekonomi raylarına oturtuyoruz.”

TÜİK VERİLERİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Sanayi Üretim Endeksi Ağustos 2020’de yıllık yüzde 10,4 arttı.

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2020 yılı ağustos ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 11,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,3 arttı.