Berat Albayrak arsa aldığını doğruladı: Yabancıya gitmesin diye...

Bakan Albayrak, Kanal İstanbul güzerghında aldığı arsayı doğruladı. Albayrak, sözkonusu alımı "yabancıya gitmesin" düşüncesi ile yaptığını söyledi.

Berat Albayrak arsa aldığını doğruladı: Yabancıya gitmesin diye...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergâhında arazisinin bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bakan Albayrak, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan ilgili haber üzerine avukatı aracılığıyla açıklama yaptı.

Berat Albayrak’ın vekili Avukat Ahmet Özel, haberde bahsi geçen arsanın Bakan Albayrak’ın babası Sadık Albayrak’a ait olduğunu belirtti. “Bakan Albayrak’ın babası Sadık Albayrak tarafından 2003 yılında alınan köy tapulu arsada bir adet prefabrik ev yer almaktadır.” denilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Söz konusu arsanın bitişiğindeki bir diğer arsa da 2012 yılında sahibi tarafından satışa çıkartıldığında, yabancı almasın düşüncesi ile imkanı olan her vatandaşın yapabileceği sıradan bir satın almayla Berat Albayrak tarafından satın alınmıştır. Bu arsa üzerinde hiçbir inşaat olmadığı gibi arsanın niteliğini değiştirecek hiçbir girişimde de bulunulmamıştır. Bitişik arsa Bakanın babasının olduğu için arsa ilen tevhid ile 2003 yılında alınan ve ranta dönük hiçbir hesap olmadan kullanılan arsa ile birleşmiş, arazi üzerindeki prefabrik yapı ve köy evi muhafaza edilmiştir” 

Açıklamanın devamında da “Özellikle son günlerde Kanal İstanbul tartışmaları bilinçli bir şekilde, yalanlarla her yol mubah mantığı ile sanki rant projesiymiş gibi kamuoyuna sunulmaktadır. Bu sunum için en elverişli mecralardan biri olan yalan, iftira ve algı çalışmalarında mahir gazetenin bu sözde haberi de tam olarak bunun bir parçasıdır.” denildi.

Oysa Kanal İstanbul’un bir “rant” projesi olduğunu geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan bizzat kendisi “Projenin bir rant projesi olduğunu iddia edenler, bunun rantından kendileri faydalanacak. Evet yaptığımız bütün yatırımlar rant projesidir. Rant ne demektir kar demektir. Karı olmayan projeyi niye yapalım? Biz projelerimizin fizibilitesinde rantabilitesine bakıyoruz.” ifadeleriyle açıklamıştı.