Belediyeler havai fişek kullanımına son veriyor

Sakarya'da art arda yaşanan ve çok sayıda işçi ile askerin öldüğü havai fişek facialarının ardından iki belediyeden önemli bir karar geldi.

Belediyeler havai fişek kullanımına son veriyor

Sakarya’da üst üste meydana gelen havai fişek facialarından sonra bazı belediyeler havai fişek kullanımından vazgeçiyor.

İlk karar İstanbul’da Bakırköy Belediyesi’nden geldi. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada, havai fişek kullanımının yasaklandığını ve kararın belediyede oybirliğiyle alındığını belirtti. Kerimoğlu mesajında “Her canlının yaşam hakkına saygılı olmayı ilke edindiğimiz Bakırköyümüzde, çevreye ve insana da zararı ortada olan havai fişeklerin kullanımını yasaklayan teklifi Bakırköy Belediye Meclisimizde oy birliği ile kabul eden tüm siyasi parti meclis üyelerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da “Bu günden sonra artık hiç bir etkinliğimizde havai fişek kullanmayacağız.” açıklaması yaptı. Gürkan, diğer belediyelere de karara katılmaları çağrısında bulundu.