Belediyede AKP-MHP ayrılığı

MHP'li belediyenin İller Bankası’ndan düşük faizli kredi almak için onay istediği Belediye Meclisi’nde AKP’li ve BBP'li üyeler “ret” oyu verdi.

Belediyede AKP-MHP ayrılığı

Yozgat’ta MHP’nin yönetimde olduğu Sorgun Belediyesi’nde Cumhur İttifakı’nın ortakları ‘faiz’ konusu nedeniyle karşı karşıya geldi.

Yozgat’ın yerel İleri Gazetesi‘nin haberine göre, Sorgun Belediye Meclisi’nde, Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında İller Bankası tarafından, pandemi sürecinde zorda kalan belediyenin hizmetlerinin aksamaması için verilen kredi gündeme taşındı.

Ancak Belediye Başkanı Erkut Ekinci’nin meclis üyelerinin oylarına sunduğu, kredi alınması konusundaki öneriye AKP’li ve BBP’li meclis üyeleri önergeye ret oyu verdi.

Bunun üzerine Ekinci, “Bu Hükümet’in politikasıdır. Faizi de çok düşük. Sizlerin de hükümetin bir parçası olarak reddetmenizi anlayamadım” dedi. AKP’li ve BBP’li üyeler ise “Başkanım biz faize karşı olduğumuz için kabul etmedik” deyince, Başkan Ekinci de, “Faize karşıysanız, İller Bankası da dahil hepsini kapatın, bankalardaki paralarınızı çekin” şeklinde karşılık verdi.

AKP’li ve BBP’li üyelerin oylamanın tekrar yapılması yönündeki talebini, Başkan Ekinci “Oylama bitti, önemli değil, siz bunu halka nasıl açıklarsınız, bilemem” ifadeleriyle geri çevirdi.

“KINIYORUZ”

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, meclis toplantısı sonrasında sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamasında, “Pandemi süreci doğrultusunda bizim gibi ilçelere teşvik amacıyla ucuz maliyetli destek kredisi ihtimali doğmuştur. Ancak bu kredinin kullanımı için belediye meclisi kararı zorunludur. Bizim de bu imkanı kullanmak üzere Meclis’e taşıdığımız bu mevzuda Cumhur ittifakının bir parçası olan AK Partili ve BBP’li Sekiz Belediye Meclis üyesinin tamamının ret oyu vermesini içimize sindirmemekteyiz. Geçmiş yönetimin yerli yersiz kullandığı kredilere sorgusuz evet diyen; plansız ve gereksiz kredilerle 70 milyon borç stoku oluşturan aynı şahısların bugünkü ret sebebini faize karşı olma bahanesi ile açıklamalarını manidar buluyoruz. Yaptığımız icraatları şov olarak değerlendirmelerini kınıyoruz. Tüm engellemelere rağmen halkımızın seferber olan gönülleri ile Sorgun’u şaha kaldıracağımıza inancımız tamdır. Biz doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sorgun Belediye Meclisi 14 MHP, 9 AKP, 2 BBP’li üyeden oluşuyor.