Belediye toplu taşıma ihalesi yapınca, dolmuşçular kayyum istedi!

Kars Belediyesi Eşbaşkanı HDP’li Ayhan Bilgen, MHP’nin kayyum için baskı yaptığını ve kamuoyu oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Belediye toplu taşıma ihalesi yapınca, dolmuşçular kayyum istedi!

Kars Belediyesi’nin kentte toplu ulaşımın sağlanması için düzenlediği ihale, durumdan rahatsız olan dolmuşçuların belediyeyi basarak ihale komisyonu üyelerini darp etmesi sonucu iptal edilmişti.

Kars Belediye Eşbaşkanı HDP’li Ayhan Bilgen, toplu taşıma hattı ihalesinde gerginlik yaşanmasını, belediye önünde toplanan dolmuşçuların “Kayyum kayyum” sloganları atmasını yorumladı.

Bilgen şunları söyledi:

“Toplu taşıma ihalesi bittiğinde yenilenmesi gerekir. Kars’ta siyasi kaygılarla bu yıllardır yapılmamış. Müfettiş raporları ile kamu zararı gerekçesiyle ihale yapılması uyarısı yapıldı. Mevcut minibüsçü esnafını korumak için iki kez ihaleye 5 yıl bu işi yapma şartı koyduk ama bugün olduğu gibi fiziki saldırı ile ihale engellendi. İhale kararı 5 parti grubu tarafından ortak oy birliği ile alınmıştı. Halk mevcut ulaşım sisteminden rahatsız olduğunu anketlerde yüzde 65 olarak ifade ediyor. Kart ve kamera gibi uygulamalar olmadığı için kavga hakaret vs yaşandığında müdahale edilemiyor. Kayyum atanır ve ihale sürüncemede kalır diye dedikodu yayıyor MHP İl Başkanı…

Önceki gün minibüsçüler Adalet Kalkınma Partisi İl Başkanı’nı şehrin milletvekili Ahmet Arslan‘a şikayet eden mesaj attılar. MHP kayyum için baskı yapıp kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.”