Belediye işçilerinin direnişi üçüncü gününde

''Mevcut iktidarın ekonomik krizin faturasını biz emekçi halka yüklemeye çalıştığı, bir de üstüne koronanın kol gezdiği yaşam mücadelesinde işsizlikle yüz yüze kalmış durumdayız. Bu adaletsizliği, haksızlığı kabul etmiyoruz.''

Belediye işçilerinin direnişi üçüncü gününde

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Meslek Fabrikası’nda maske üretiminde çalışan işçiler, 29 Aralık Salı günü kadro hakkı ve çalışma hakkı için mücadeleye başladı. Oturma eyleminin üçüncü gününde olan işçiler, “Bugün de yarın da daimi iş talabimiz yanıt alana kadar onurlu, haklı mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

İzmir Sınıf Tavrı Komitesi’nin destek verdiği eylemde işçiler tarafından “Yaşasın onurlu mücadelemiz”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları atıldı.

Eylemin üçüncü gününde işçilerin okuduğu basin metninin bir kısmı şu şekilde:

”Bizler İzmir Büyükşehir Belediyesi meslek fabrikası işçileri olarak bugün de yarın da ta ki iş talabimize yanıt alana kadar onurlu, haklı mücadelemize devam edeceğiz. Devam ediyoruz, çünkü bize reva görülen bu güvencesiz, yarınsız çalışma şartlarına artık yeter diyoruz. Daimi sigorta, daimi iş istiyoruz.

Mevcut iktidarın ekonomik krizin faturasını biz emekçi halka yüklemeye çalıştığı, bir de üstüne koronanın kol gezdiği yaşam mücadelesinde işsizlikle yüz yüze kalmış durumdayız. Bu adaletsizliği, haksızlığı kabul etmiyoruz.”