Belediye binasına ateş edenlerden özür: Alkollüydük

Çanakkale Lapseki Belediyesinin binasına 7 el ateş eden şüphelilerden biri, belediye başkanına "Alkollüydük, tamamen bir kaza. Size ya da belediyeye yönelik herhangi bir kasıt yok. Sizden özür diliyorum" diye mesaj attı.

Belediye binasına ateş edenlerden özür: Alkollüydük

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, dün akşam saat 20.00 sıralarında belediye binasının bulunduğu caddede ilerleyen otomobilden havaya ateş açıldı. Kurşunlardan biri, belediye binasına isabet edince, binada hasar meydana geldi.

İddiaya göre, N.K., S.Ç. ve bir kadının içinde bulunduğu otomobilden, Lapseki Belediyesinin hizmet binası önünden geçerken havaya 7 el ateş açıldı. Olayın kısa sürede duyulması ardından belediye önünde kalabalık toplandı. Belediyeye yapılmış bir saldırı olabileceği düşünülürken, bir süre sonra şüphelilerden N.K., cep telefonundan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’a, “Olayı biz yaptık. Alkollüydük, tamamen bir kaza. Size ya da belediyeye yönelik herhangi bir kasıt yok. Sizden özür diliyorum” diye mesaj attı.

Yerleri tespit edilen 3 şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinin sürdüğü öğrenildi.

”BELEDİYE BİNASI KAMU MALIDIR”

Yılmaz, olayı yapan kişileri tanıdığını, hatta zaman zaman kendilerine yardım ettiklerini belirtip, “Olayın ardından özür dilediler. Ancak belediye binası bir kamu malıdır. Bu affedilecek bir olay değildir. Kamu malına zarar verildiği gibi, Allah korusun bir kişinin canına da zarar gelebilirdi. Ayrıca bu olayın bu kadar masumane bir olay olup olmadığını da tam olarak bilmiyoruz. Neticede soruşturma sürüyor. Bu işin takipçisi olmaları için belediye avukatımıza gerekli talimatı verdim. Olayla ilgili şikayetçi olduk. Soruşturmanın sonucunu bekliyoruz” dedi.