Bekçiye 'hilafet' soruşturması: İslamcıların tepkisi, Valiliğin duyurusunu sildirdi

Bekçinin 'hilafet' paylaşımı yapması üzerine Valilik sosyal medyadan soruşturma başlattığını duyurdu ama gelen tepkilerin ardından duyuru paylaşımı silindi.

Bekçiye 'hilafet' soruşturması: İslamcıların tepkisi, Valiliğin duyurusunu sildirdi

Bursa’da bir bekçinin sosyal medya hesabı üzerinden hilafet etiketiyle paylaşım yapması üzerine Valilik tarafından soruşturma başlatıldı.

Bursa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 26 Temmuz 2020’de sosyal medya hesabından hilafet etiketi altında Kelime-i Tevhit görselli paylaşımda bulunan çarşı ve mahalle bekçisi İsmail Belindir hakkında soruşturma açıldığı duyuruldu.

Duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“26 Temmuz 2020 tarihinde @belindir25 kullanıcı hesabından Hilafet etiketiyle Kelime-i Tevhid görselli paylaşımda bulunan ve ilimizde Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak görev yapan İsmail Belindir hakkında soruşturma açılmış olup, söz konusu soruşturma halen devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

PAYLAŞIM SİLİNDİ

İslamcı çevrelerden gelen tepkilerin ardından Valiliğin sosyal medya hesaplarından yaptığı soruşturma duyurusu kaldırıldı. Gelen tepkilerden bazıları şöyle:

– “sen bu kelime-i tevhid ten rahatsız oluyorsa bizde sen ve senin gibilerinden rahatsız oluyoruz bu ülkede senin gibi yönetici istemiyoruz”

– “Burası Fransa’mı sayın vali”

– “Şehirden bahsediyoruz ne payalaşacaktı Lgbt mi Charlie Hebdomu paylaşacaktı he soruylrum o soruşturmayı başlatan zatlara”

– “Hayırdır atina valisi misin kelime-i tevhid seni neden rahatsız etti”