BeInsports'ta skandal açıklamalar

Yayıncı kuruluş BeInsports’un maç sonu programında spor yorumcusu ve spiker Melih Şendil, pembe formayı eleştirirken futbolda kadınların yer almaması gerektiğini söyledi.

BeInsports'ta skandal açıklamalar

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda, İspnayol ekibi Real Madrid İngiliz Manchester City ile karşılaştı. Yayıncı kuruluş BeInsports’un maç sonu programında ise spor yorumcusu ve spiker Melih Şendil, futbolun ataerkil bir oyun olduğunu kadınların bu sporda yer almaması gerektiğini söyledi.

Real Madrid’in giydiği pembe forma üzerine yorumlarda bulunan spiker, “Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı.” ifadelerini kullandı.

“PEMBE FORMA YAPTIRMAM”

Melih Şendil, “basketbol da bence erkek oyunu, böyle ayrımcılık yapıyor gibi olmayalım ama” derken eski futbolcu ve yorumcu İlker Yağcıoğlu da “Eyvah! Dikkat et topa tutarlar valla” diye söze girdi.

Melih Şendil “Topa tutabilirler, önemli değil, alışığız” dedi ve Real Madrid’in pembe formayla sahaya çıktığını hatırlatarak “ben başkan olsam asla bir pembe forma yaptırmam” ifadelerini kullandı.