Bebek Lucca'da kadın çalışana cinsel saldırı

İstanbul’un "ünlü" eğlence mekânlarından Beşiktaş Bebek’te bulunan Lucca Bar’da çalışan kadın bir garson, barın işletme müdürünün kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ederek savcılığa şikâyette bulundu.

Bebek Lucca'da kadın çalışana cinsel saldırı

Geçen hafta sonu yaşandığı iddia edilen olayda, Lucca Bar’da çalışan R.D. isimli kadın, tuvalete girip çıkacağı sırada barın işletme müdürü A.İ. tarafından önü kesilip tuvaletin içerisine itildi.

Milliyet‘ten Ferit Zengin’in haberine göre daha sonra burada R.D.’ye A.İ. tarafından cinsel saldırı girişiminde bulunuldu. R.D.’nin bağırması üzerine bar çalışanları ve müşteriler kapının önüne geldi.

A.İ., bunun üzerine olay yerinden kaçtı. Sinir krizi geçiren kadın savcılığa suç duyurusunda bulundu.

“İŞ AKDİ FESHEDİLDİ”

Lucca’nın halkla ilişkiler bölümünden konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada olayın iki çalışan arasında geçtiği öne sürüldü ve şöyle denildi:

“Söz konusu iddia ile ilgili gerekli önlemler olay anında alınmıştır. İddia edilen olay iki çalışanımız arasındadır. Bazı haberlerde geçtiği gibi müşterimizle ilgili bir durum söz konusu değildir.

Konuyu haber aldığımız zaman derhal suça konu eylemi gerçekleştirdiği iddia olunan çalışanımız işletmemizdeki görevinden geçici olarak uzaklaştırılmış, ardından konuyla ilgili olarak noter kanalı ile savunması istenmiş, savunmasını sunmadığından dolayı da iş akdinin sonlandırılmasına karar verilmiştir.

İddia olunan olayın mağduru konumundaki kadın personelimiz işletmemizdeki görevine devam etmektedir. Biz iş yeri olarak üzerimize düşen gerekli önemleri aldık. Taraflar birbirlerinden şikâyetçi olmuştur. Olay şu an yargıya intikal ettiğinden dolayı gelişmeleri takip edip, önümüzdeki günlerde kamuoyuna bilgi vereceğiz.”