BDDK, 3 yabancı bankanın işlem yasağını kaldırdı

Oysa aynı BDDK, yurtdışında kurulu bu 3 bankaya TL yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle 7 Mayıs Perşembe günü döviz işlem yasağı getirmişti. BDDK, 3 yabancı bankanın işlem yasağını kaldırdığını açıklarken, soruşturmanın ise devam ettiğini belirtti.

BDDK, 3 yabancı bankanın işlem yasağını kaldırdı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yurt dışı merkezli üç banka BNP Paribas, Citibank ve UBS’e 7 Mayıs perşembe günü getirdiği döviz-TL takası (swap) yasağını kaldırdığını açıkladı.

BDDK, söz konusu bankaların Türk bankalarına TL yükümlülüklerine yerine getirdiklerini belirtti.

Oysa aynı BDDK, yurtdışında kurulu bu 3 bankaya TL yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle 7 Mayıs Perşembe günü döviz işlem yasağı getirmişti.

BDDK, 7 Mayıs’ta yaptığı açıklamada kararın gerekçesi olarak söz konusu üç bankanın Türk bankalarına karşı olan TL yükümlülüklerini vadesinde yerine getirmemelerini göstermişti, bugün ise yeni bir açıklamayla bu yasağı kaldırdı.

BDDK açıklamasında “Söz konusu bankalar dahil Türk Lirası yükümlülüğünü yerine getirme konusunda gecikmeye düşen yabancı bankalar ve söz konusu bankaların yurt dışında kurulu grup bankaları ile bir bacağı Türk Lirası olan yeni bir döviz işleminin yapılmamasına ve bu mahiyetteki vadesi gelen işlemlerin yenilenmemesine, söz konusu yurt dışı bankalar ile herhangi bir işlem yapan bankaların konu hakkında bahse konu yurt dışı bankalara bilgi vermesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verilmişti.