Bayram tatilinin bilançosu açıklandı

"Son 10 yılın beş günlük bayram ortalamalarına göre hem trafik kazalarındaki oran ciddi bir şekilde düşmüştür hem de hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı ciddi oranda düşmüştür ama bu bize yeterli değildir"

Bayram tatilinin bilançosu açıklandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayram tatilinin trafik kazası bilançosunu açıkladı.

Soylu, tatil sırasında şu ana kadar 45 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Soylu, Hakkari’de uçuruma yuvarlanan araçla ilgili “Sabah erken vakitlerde Hakkâri’de 6 vatandaşımızın göller bölgesinde uçurumdan aşağı yuvarlanarak hayatını kaybettiğini duyunca başıma bir ağrı girdi ve hâlâ çıkmadı” diye konuştu.

“Son 10 yılın beş günlük bayram ortalamalarına göre hem trafik kazalarındaki oran ciddi bir şekilde düşmüştür hem de hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı ciddi oranda düşmüştür ama bu bize yeterli değildir” diyen Soylu” Lütfen şerit ihlalleri yapmayın.Bayram müddetince, arefe gününden bugüne kadar şu saate kadar toplam 45 vatandaşımız hayatını kaybetti.” ifadelerini kullandı.

Soylu ayrıca, “Bir rakam daha vermek isterim son 10 yılın 5 günlük bayram ortalamalarına göre hem trafik kazalarındaki oran ciddi şekilde düşmüştür, hem de hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı düşmüştür.” dedi.