Batman'da koronavirüsü yenen sağlık emekçisi Çavbella Marşı'yla taburcu edildi

Batman'da koronavirüs tedavisi sonlanan ve taburcu edilen sağlık emekçisi Emre Benice, Çavbella Marşı ile taburcu edildi.

Batman'da koronavirüsü yenen sağlık emekçisi Çavbella Marşı'yla taburcu edildi

Koronavirüs tedavisi sonlanan ve taburcu edilen sağlık emekçisi Emre Benice, Çavbella Marşı ile taburcu edildi.

Batman’da koronavirüs tedavisi sona eren Emre Benice adlı yurttaş hastane çalışanı sağlık emekçileri tarafından alkışlar ile hastaneden taburcu edildi. Taburcu edilen Benice’yi hastane koridorlarında arkadaşları, akrabaları ve sevenleri bir sürpriz ile karşıladı. Çektikleri video ile anı ölümsüzleştiren Benice’nin arkadaşları Çavbella Marşı’nı çaldı.

Mezopotamya Ajansı‘na konuşan Benice, hastalığı bir tanıdığını arabasına alması ile kaptığını anlattı. Hastalığı kapan tanıdığının testinin pozitif çıkması ile kendisini teste tabi tuttuğunu dile getiren Benice, herkesin tedbirli olması gerektiğini vurguladı. Akciğerlerinde lekelenmenin fark edilmesi üzerine doktorların yatış verdiğini anlatan Benice, “Hastalanmam ile yaklaşık 24 gün boyunca tedavi gördüm. Ben sağlıkçı olduğum için dikkat ediyordum. Hastalığı kapmadan önce de buna çok dikkat etmiştim. Bana hastalığı bulaştıran kişi defalarca benden özür diledi. Kendi hastalığını unutup beni düşünüyordu. Kendi ailesine bulaştırmıştı. Fakat ben ona da moral vermeye çalıştım. Bu 24 günde çok zorlandım. Hastane yönetiminden sağlık emekçilerine kadar herkes yanımda oldu. Bu moral ile hastalığı yendim. Herkesin kendisine dikkat etmesini, maske takmasını ve evden çıkmamasını istiyoruz” çağrısında bulundu.

Taburcu edildiği sırada Çavbella Marşı’nı duyduğu için mutlu olduğunu ifade eden Benice, “O an ne çalsa mutlu olabilirdim. Arkadaşlarım güzel bir sürpriz yapmış” dedi. Benice, sağlık emekçilerinin verdiği emeğin bu süreçte ne kadar değerli olduğunu da daha net gördüğünü söyledi.