Başsavcılık'tan tahliye edilen Görkem Göçmen'e ilişkin açıklama

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, kız arkadaşını darp edip vatandaşların üzerine araç süren Görkem Sertaç Göçmen’in tahliyesine ilişkin açıklama yaptı.

Başsavcılık'tan tahliye edilen Görkem Göçmen'e ilişkin açıklama

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kız arkadaşını darbettiği için kendisine tepki gösterenlerin üzerine aracını sürerek 9 kişinin yaralanmasına sebep olduğu gerekçesiyle yargılanan sanık Görkem Sertaç Göçmen’in tahliyesine ilişkin açıklama yayımlandı.

Açıklamada, sanık Görkem Sertaç Göçmen’in kız arkadaşına fiili şiddet uygulama ve caddede bulunan kişilerin üzerine araç sürme eylemlerinden 3 Ekim 2018’de tutuklandığı, devam eden yargılamada 6 Ocak’taki duruşmada tahliye edildiği, aynı celsede sanık hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildiği belirtilerek ”Sanığın tahliye kararı üzerine Ceza İnfaz Kurumu idaresi tarafından çeşitli kurumlara gönderilmek üzere yazılan bilgi yazısı hakkında bazı medya organlarında eksik ve yanıltıcı haberlerin paylaşıldığı görülmekle bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur” denildi.

Açıklamada, sanığın yargılama konusu eylemleri arasında kız arkadaşına şiddet uygulamasının da bulunduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Şiddet vakasının tekrar yaşanmaması ve toplumsal huzurun sağlanması açısından şiddete uğramış kadınların ikincil mağduriyetlerinin önüne geçilmesi için alınacak tedbirler çok önemli bir husustur. İnsani ve vicdani sorumluluğun gereği olarak, bu gibi olaylarda şüpheli, sanık ya da hükümlülerin tahliyesi üzerine koruyucu ve önleyici hizmette bulunabilecek ilgili kurumlara haber verilmektedir.

Söz konusu tahliye kararı sonrası da olayın meydana geldiği, mağdurun ikamet ettiği ve okuduğu üniversitenin bulunduğu ilçe emniyet müdürlüklerine ayrı ayrı yazı gönderilmiştir. Ayrıca; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne de bilgi verilmiştir.

Dolayısıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilgili kurumlara gönderilen Silivri Ceza İnfaz Kurumu’nun yazısı mağdurun devletin ilgili tüm kurumları tarafından korunması amacına yönelik, olağan ve yararlı bir uygulamadır.”