'Başı kapalı polis mi olur' dedi, 3 yıl hapis istemiyle yargılanacak

Trabzon'da bir yurttaşın türbanlı polise “Başı kapalı polis mi olur? Bu şimdi bir olay olduğunda başörtüsüne mi sahip çıkacak, silahına mı? Terbiyesiz senden polis olmaz memur olmuşsun” dediği iddiasıyla 3 yıl hapsi isteniyor.

'Başı kapalı polis mi olur' dedi, 3 yıl hapis istemiyle yargılanacak

Trabzon’un İnönü Mahallesi’nde okul önlerinde güvenliği sağlamakla görevlendirilen kadın polis memuru Leyla S. (32), okul çevresinde tur atarken, iddiaya göre semt pazarı girişinde bir kadının sözlü tacizine uğradı.

Kadının yanına giden polis memuru Leyla S., kimlik sorgulaması yaptığı kadından şikayetçi oldu. Adının Nayile A. (59) olduğu öğrenilen kadın, polis tarafından gözaltına alındı.

Yerel Günebakış gazetesinde yer alan habere göre, Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Leyla S., Nayile A. adlı kadının kendisine yönelik, “Başı kapalı polis mi olur? Bu şimdi bir olay olduğunda başörtüsüne mi sahip çıkacak, silahına mı? Terbiyesiz senden polis olmaz memur olmuşsun” dediğini ileri sürdü.

Gözaltına alınan ve karakolda ifadesine başvurulan Nayile A. adlı kadın ise hakkındaki iddiaları reddetti.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Habere göre soruşturmayı tamamlayan savcı Nayile A. hakkında “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” iddiasıyla yargılanmasına karar vererek, hazırladığı iddianameyi asliye ceza mahkemesine gönderdi. Savcı, Nayile A.’nın bir yıldan üç yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına karar verildi.