Başbuğ: İlkokul çocuklarına türban takılmasına sessiz kalınması yanlıştır

İlker Başbuğ, "İlkokul çocuklarının türban takmasına sessiz kalınması o kadar yanlış" dedi.

Başbuğ: İlkokul çocuklarına türban takılmasına sessiz kalınması yanlıştır

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Haber Global kanalında gündeme dair konuştu.

Eski MİT mensubu, ‘FETÖ’den tutuklu Enver Altaylı’nın Fethullah Gülen’e yazdığı bir mektupla ilgili konuşan Başbuğ, “mektupta ‘Yeni görevine başlar başlamaz bana bir dostumun söylediği sayılarının 7 olduğu generalin takibe alınacağı söylendi’ yazıyor. Burada yeni göreve başlayan benim. Bir izleme olayı var hakikatten başlattım. Ama bu general değil albay. Bir şüpheli hareketine denk gelmedik. Daha sonra bu albay savcılığa ifade verdi. Savcı isim listesi gösteriyor. Albay ise ‘Okuduğunuz isimlerde sadece Nuri Pakdil’i tanıyorum. 6 ay ya da sene de bir kez ziyaretine giderdim’ Bu olayın ilginç tarafı bu cemaat içinde hemen duyulmuş olması.  Bir diğer olay ise diğer bir albay ile ilgili bir duyum aldım dikkat edilmesi gerektiği konusunda. Burada o albayın görev yerini değiştirdik. Biz uzaklaştırdık 2014’te terfi ettirildi. 15 Temmuz darbe girişimde benim görev zamanımda olan tek bir general var.” dedi.

Başbuğ,  “2008-2010 sürecinde ben ‘Bugün bizsek hedef yarın siz olacaksınız’ dedim. Daha ne diyebilirim ki daha nasıl uyarıda bulunabilirdim. O zaman Başbakan Erdoğan’a ‘Bugün bize yarın size’ cümlesine ilişkin bir gazetecinin sorusuna Erdoğan ‘İlker Paşanın görevde olduğu sürede söylediği bir şey vardı o da Bugün bize yarın size. Ben de bugün buna size söyleyeyim. İlker Paşa’nın bu sözleri manidardır’ dedi. Bunları Erdoğan söyledi.” diye konuştu.

Başbuğ ayrıca “türban” konusunda ise şöyle dedi:

“Türbanla başörtüsü çizgisini de ayıramadık biz. İkisi farklı olay. 12 Eylül 1980 askeri müdahale olayı sonrası ortaya çıkan bir ‘türban’ meselesi oldu. Yapılan hata 18 yaşını dolduran kızlarımızın üniversitede türban takmaması konusunda karşı çıkılması en büyük yanlıştı. Dönemin başbakanın eşi GATA’ya alınmaması mezuniyet törenlerine alınmaması yanlıştı. Bu olaylar ne kadar yanlışsa şu an ilkokul çocuklarının türban takmasına sessiz kalınması da o kadar yanlış. Bunun dengesini bulamıyoruz. Daha ilkokul çağında çocuklar… Bunu nereye koyacaksınız? Siyaset grubu buna ses çıkartmıyor.”