Başakşehir-PSG maçında ırkçı gerginlik

Başakşehir uzun itirazlarından ve dördüncü hakemin ırkçı söylemlerinden dolayı müsabakadan çekilmesi taleplerinin ardından sahayı terketti.

Başakşehir-PSG maçında ırkçı gerginlik

Şampiyonlar Liginde karşı karşıya gelen Medipol Başakşehir ile Paris Saint Germain maçına dördüncü hakemin söylediği iddia edilen ırkçı ifadeler damga vurdu.

Başakşehir teknik heyetinde yer alan Pierre Webo hakeme tepkisinden dolayı kırmızı kart gördü.

Teknik Direktör Okan Buruk’un yardımcılarından Kamerunlu çalıştırıcı kendisine ırkçı sözler söylendiğini iddia etti. Oyun 10 dakikayı aşkın süre durdu.

Başakşehir uzun itirazlarından ve dördüncü hakemin ırkçı söylemlerinden dolayı müsabakadan çekilmesi taleplerinin ardından sahayı terketti.

Yedek kulübelerindeki gerginlik üzerine hakem yedek kulübelerine yöneldiğinde, dördünce hakem kime kart gösterileceğini birinci hakeme göstermek isterken Webo’yu işaret ederek ırkçı bir söylemde bulundu. Webo ve Başakşehirli futbolcu Demba Ba ise bu söylemler üzerine son derece sinirlendi.

Demba Ba’dan dördüncü hakem Constantin Sebestian’a “Hiçbir zaman, kimseye ‘Bu beyaz adam’ demezsin. ‘Bu adam’ dersin. Niye ‘Bu adam’ diyecekken, ‘Bu siyah adam’ diyorsun?” tepkisini gösterdi.

Pierre Webo ve Demba Ba, maçın dördüncü hakeminin “this negro” (bu zenci) şeklinde ırkçı bir ifade kullandığını iddia ederken; PSG’li Neymar ve Mbappe de maçın orta hakemiyle konuşarak duruma tepki gösterdi.

Başakşehirli futbolcular ve teknik heyetin ardından, PSG’li heyet de ve hakemler de sahayı terketti. Maçın hakeminin 10 dakika içinde maçın akıbeti için karar vermesi bekleniyor.

Başakşehir’den yapılan açıklamada “Yardımcı antrenörümüz Pierre Webo’ya ırkçılık yapıldı ancak Webo oyundan atıldı. Oyun bir süredir durmuş vaziyette.” denildi. Aynı zamanda kulübün sosyal medya hesabından “No to racism” (Irkçılığa hayır) paylaşımı yapıldı.

Başakşehir, “Dördüncü hakem sahaya çıkarsa futbolcular sahaya çıkmayacak” açıklamasında bulundu.

UEFA’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada farklı bir dördüncü hakemle maça devam edilmesi konusunda her iki takımla da anlaşmaya varıldığı söylendi. Irkçı hakem için ilerleyen tarihlerde karar verileceği de açıklamaya eklendi.