Barzani Ankara'da: Erdoğan'la görüşecek

Ankara’ya giden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi, ayrıca AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la da görüşecek.

Barzani Ankara'da: Erdoğan'la görüşecek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, beraberindeki bir heyetle bugün Ankara’ya gitti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Barzani Erdoğan’la da görüşecek.

Barzani’ye ziyareti esnasında, IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fevzi Hariri, IKBY Başkanlık Ofisi Müdürü Kerim Şengali, IKBY Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi ve IKBY Başkanlığı Yüksek Danışmanı Felah Mustafa da eşlik ediyor.

Barzani ve beraberindeki heyet ilk olarak sabah saatlerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile kahvaltıda bir araya geldi.

KÜLLİYEDE ERDOĞAN’LA GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde yer alan bilgiye göre, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani’nin bugün öğleden sonra saat 14:00’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Barzani’nin son olarak Haziran 2019’da Ankara’yı ziyaretinde, Erdoğan, Barzani’ye hitaben “Özel bir misafirim” demişti.

Barzani, 2 Eylül’de Bağdat’a ziyarette bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ile görüştü.

Ayrıca Barzani, Bağdat’ta Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Başbakan Mustafa Kazımı ve diğer siyasi liderlerle birer görüşme gerçekleştirmişti.