'Barolara ilişkin yasa teklifi Çarşamba günü meclise geliyor'

Avukatlık Kanunu ile baroların yapısında değişiklik yapılması planlanan yasa teklifinin Çarşamba günü TBMM’ye geleceği öğrenildi.

'Barolara ilişkin yasa teklifi Çarşamba günü meclise geliyor'

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, çoklu baro kurulmasıyla ilgili kanun teklifinin, Çarşamba günü TBMM’ye geleceğini söyledi.

Avukatlık Kanunu ile baroların yapısında değişiklik yapılması planlanan yasa teklifiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Teklife karşı çıkan baro başkanlarının Ankara’ya yürüyüşleri, “valilik izni olmadığı” gerekçesiyle iki gün boyunca engellenmişti. AKP’li üyelerin muhalefet partileri ile görüşmeye başladığı süreçte, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “inatlaşma” olduğunu belirterek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun 27 saat sonra eylem alanına gelmesini de eleştirmişti.

Tartışılan yasa teklifinin bu hafta TBMM Başkanlığı’na sunulması beklenirken; bir sosyal medya kullanıcısı Durakoğlu’na “Çağlayan Adliyesi’nde yapılacak eylemin neden salı öğlen saatlerinde olduğunu” sordu. Durakoğlu, bu soruya Twitter hesabından “Yasa değişikliği, çarşamba günü Meclis’e geliyor” yanıtını verdi. (ANKA)