Barolara saldırı teklifi Meclis'te

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

Barolara saldırı teklifi Meclis'te

AKP’nin baroların yapısını ve seçim sistemini değiştiren değişiklik teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif, 2 Temmuz’da Meclis komisyonunda görüşülecek.

Teklifle ilgili basına açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Hukukçu milletvekillerimizle bir araya geldik. Cumhur İttifakı olarak 28 maddeden oluşan teklifimizi Meclis Başkanlığı’na sevk ettik.” dedi.

Özkan, teklifin içeriğine ilişkin ise “Üye sayısı 5 binden fazla olan barolarda 2 bin avukat bir araya gelerek yeni bir baro kurabilecek. 3 büyük ilde delegasyon antidemokratik bir şekilde belirleniyor. Getirdiğimiz düzenlemeyle her baro 3 delege ve bir başkanla temsil edilecek. Baro organlarının seçimi 2 yılda bir ekim ayında yapılacak.” ifadelerini kullandı.

Tepki çeken teklifle ilgili AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “Temsil düzeyi yüksek bir baro yapısı oluşturmakta kararlıyız” demişti.