Baro başkanlarına Kuğulu Park'ta da abluka!

AKP'nin “çoklu baro” teklifine karşı baro başkanları Ankara Kuğulu Park’ta nöbet tutuyor. Ancak başkanlara haftalardır nefes aldırmayan polis burada yasakçı tutumunu sürdürüyor.

Baro başkanlarına Kuğulu Park'ta da abluka!

AKP ve MHP imzasıyla Meclis’e getirilen ve görüşülmeye başlanan 28 maddelik “çoklu baro” teklifine karşı baro başkanları ve avukatların Ankara’daki eylemleri sürüyor.

Kanun teklifine karşı “Savunma Ankara’ya” sloganıyla yapılan çağrının ardından öncelikle baro başkanları başkente geldi. Yasa geçene kadar nöbet tutacaklarını duyuran baro başkanlarının Kuğulu Park’ta nöbete başlamasının ardından parkın etrafı polis tarafından çevrildi

Parkın etrafına barikat kuran polis baro başkanları dışında kimsenin içeri girmesine izin vermezken gazetecilerin baro başkanlarının yanına gitmesine de engel oldu.

Gazeteciler için bariyerle kapatılmış ayrı bir alan oluşturan polis buraya turkuaz basın kartı olmayan gazetecileri de almadı.

BAŞKANLARDAN DAVET

Baro başkanlarının nöbet eylemine çağrısı şöyle:

“Avukatlık Yasasında değişiklik öngören yasa teklifi 80 Baronun itirazına rağmen Adalet Komisyonu’nda kabul edilmiş ve TBMM Genel Kurulu’na sevk edilerek görüşülmeye başlanmıştır. Biz baro başkanları bu teklife karşı sesimizi ve itirazlarımızı dile getirmek için yasa teklifi Meclis’te görüşüldüğü süre boyunca Ankara’da nöbette olacağız.

Siz meslektaşlarımızı da sesimize ses, gücümüze güç katmak üzere, bugünden itibaren görüşmeler teklife ilişkin görüşmelere sona erinceye kadar yanımızda olmaya Ankara’ya davet ediyoruz.”