Baro başkanları 'tecrit' altında!

Ankara'da baro başkanlarının kente girişine izin vermeyen polis bugün ise başkanların etrafındaki yığınağınını daha da arttırdı.

Baro başkanları 'tecrit' altında!

Ankara’ya girişte yürüyüşleri engellenen baro başkanlarının Eskişehir Yolu üzerindeki şantiye önünde bekleyişi ikinci gününde sürüyor.

AKP’nin, baroların seçim sistemi ve yapısıyla ilgili yasal düzenleme hazırlığına karşı yapılan yürüyüşü dün engelleyen polis engellemek için adeta “tecrit” altına aldığı baro başkanlarının etrafındaki bariyerleri bu sabah kat kat arttırdı.

Baro başkanların bulunduğu noktanın üç sıra bariyer ve polis otobüsleriyle “sarıldı”. Polis, başkanlara destek için gelenlere ve alanda çekim yapılmasına izin vermiyor.

Duruma ilişkin fotoğraf paylaşan Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, “Ankara’da rezaletin resmini çeker misin deseler, bu resmi gösterirdim. 60 baro başkanını yürütmemek için dünün 4 – 5 katı yığınak yapıyorlar.” dedi.

YERE DÜŞÜREREK GÖZALTINA ALDILAR

Baro başkanlarının bekleyişi sürerken polis barikatları arasında bekleyen baro başkanlarının yanına gitmek isteyen Bilecik Barosu Başkanvekili Hasan Şahin gözaltına alındı.

Baro başkanları “Başkan gelemedi, o yüzden onu yolladı. Niye almıyorsunuz” diye tepki gösterdi, ancak yere düşürülen Şahin polisler tarafından gözaltı aracına götürüldü.

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt tarafından paylaşılan görüntülerde, polisin Bilecik Barosu Başkan Yardımcısı Hasan Şahin’i baro başkanlarının beklediği alana kurulan bariyerlerin dışına çıkartarak gözaltına aldığı görülüyor. Baro başkanlarının polise itiraz ettiği görüntülerde, Şahin’in dünden bu yana alanda bulunduğu ve Bilecik Barosu Başkanı’nı temsilen eyleme geldiği uyarısı da duyuluyor.

Baro başkanlarının tüm itirazlarına rağmen işlem yapmaya devam eden polisler Şahin’i gözaltı aracına bindirdi.