Baro başkanları Meclis kapısında

Aralarında İstanbul, Ankara ve Gaziantep’in de bulunduğu 20 baro başkanı, toplantıya katılmak üzere Meclis’in Çankaya kapısına geldi.

Baro başkanları Meclis kapısında

AKP’nin savunmaya müdahalesi kapsamında bazı illerde birden fazla baro kurulmasını öngören yasa değişikliği teklifi, TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı.

Gazete Duvar’dan Müzeyyen Yüce’nin haberine göre Ankara Valiliği’nin pandemi gerekçesiyle her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerini 15 gün süreyle yasakladığını hatırlatan muhalefet milletvekilleri, buna karşın komisyon toplantısının yapıldığı alanın sosyal mesafe kurallarına aykırı olduğunu bu nedenle toplantının ertelenmesini talep etti. Mevcut şartlar altında toplantıya devam etmenin riskli olduğunu ifade eden muhalefet, her milletvekiline test yapılması önerisinde de bulundu.

Bu itirazlara rağmen hararetli tartışmalar ile başlayan komisyon toplantısında, muhalefet milletvekilleri iktidar partisine, “Sizin yüzünüzden öleceğiz, yazıklar olsun” diyerek tepki gösterirken, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “Sağlık Bakanlığının ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasına göre şu an Meclis en riskli alan olarak görünüyor” dedi.

İstanbul, Ankara ve Gaziantep’in de bulunduğu 20 baro başkanı, toplantıya katılmak üzere Meclis’in Çankaya kapısına geldi. Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, “Barolar ile ilgili alınacak bir kararı bizim de izleme hakkımız var. Biz olmadan alınacak kararı kabul etmiyoruz. Bu yüzden de Meclis’e gidiyoruz. Yeniden toplantıya katılmayı talep edeceğiz” dedi.