Barlas'tan 'derinlikli' Napolyon-Macron kıyası

Barlas, son günlerde Türkiye-Fransa geriliminden kaynaklı Napolyon-Macron kıyasına 'derinlikli' bir yazıyla katkısını sundu.

Barlas'tan 'derinlikli' Napolyon-Macron kıyası

AKP’li Turkuvaz Medya’nın en önemli yayını Sabah’ın başyazarı Mehmet Barlas, son günlerde Türkiye-Fransa geriliminden kaynaklı Napolyon-Macron kıyasına ‘derinlikli’ bir yazıyla katkısını sundu.

Son dönemde Doğu Akdeniz ve Libya gündemiyle gerilen Türkiye-Fransa geriliminde Türkiye sağı Fransa’nın Napolyonlu dönemine atıfla Macron’a ‘çakma Napolyon’ sıfatı takmıştı. Zira Macron, “sorunumuz Türk halkıyla değil, Erdoğan’la” demişti.

Tartışmalara Fransa’nın sömürgeci geçmişini unutarak bambaşka bir pencere açarak dahil olan Barlas, “Macron ve Napolyon’un ortak yanları kendilerinden büyük kadınlara aşık olmaları mı?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, “Fransa Cumhurbaşkanı Macron zıpırlıklarını sürdürdükçe, nedense bazıları Napolyon’u hatırlıyor. Macron ve Napolyon’un ortak yanları kendilerinden büyük kadınlara aşık olmaları mı?” diye sordu.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın “Macron buradaki problemlerin üzerine benzin döküyor. Bu da çözümü uzattıkça uzatıyor. Hayal gören Macron’un kendisi. İki yüzyıl önce ölen Napolyon’un rolünü kapmaya çalışıyor ama buna gücünün ve boyunun yetmeyeceğini de hep beraber görüyoruz.” açıklamasına yer veren Barlas, “Zaman da kişiler de çok farklı… Napolyon ile Macron’u eşlerinin kendilerinden yaşlı olması ile belki karşılaştırabiliriz.” görüşünü savundu.

Barlas, Macron’a bir de “acı aşk” tecrübesini hatırlattı:

“Napolyon imparator ilan edildiği zaman, Josephine de kocasının önünde diz çöküp onu selamlamak istemişti… Hedefi imparatoriçe olmaktı… Napolyon tacı önce kendi başına, sonra da karısının başına koyarak, onu imparatoriçe ilan etti… Ancak Josephine, Napolyon’a bir türlü bir evlat veremiyordu… Fransa’nın kalbi olan adam, kan ağlayarak “Ayrılmak istiyorum” dedi karısına… Josephine böyle bir şey beklemiyordu… Napolyon, Avusturyalı arşidüşes Marie- Louis ile evlendi. Ve tahtını bırakacak bir oğula sahip oldu..”