Barlas'a göre Türkiye salgını atlattı ve AB üyeliğine hazırlanıyor

Barlas, Türkiye'nin salgını atlattığını ve Avrupa Birliği üyeliğine hazırlandığını yazdı.

Barlas'a göre Türkiye salgını atlattı ve AB üyeliğine hazırlanıyor

Mehmet Barlas, Erdoğan’ın Avrupa Birliği mesajına yer verdiği yazısında Türkiye’nin salgını yendiğini hatta Avrupa Birliği üyeliğine hazırlandığını yazdı.

AKP’li Turkuvaz grubunun gazetesi Sabah’ta başyazarlık yapan Barlas, koronavirüs salgınını değerlendirdi. Barlas, Türkiye’nin salgını atlattığını ve Avrupa Birliği üyeliğine hazırlandığını yazdı.

Barlas, Türkiye’nin yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası Avrupa Birliği üyeliğine hazırlandığını öne sürdü.

Barlas, “Kısacası Türkiye’yi sevmeyenler ve muhalefet ettiklerini zannederek Türkiye’yi her fırsatta kötüleyenler, sergilenen başarılı yönetim karşısında şaşkınlığa düştüler. Koronavirüs salgınının Türkiye’yi perişan edeceğini zannedenler, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin başarılı bir biçimde bu salgını da yendiğini görerek kederlendiler.” ifadelerini kaleme aldı.

Barlas ‘Salgın sonrası dünyada Türkiye Avrupa Birliği üyeliğine hazırlanıyor’ başlıklı yazısında , “Şimdi salgın sonrası dünyanın hazırlığına geçilmiş durumdayız. Salgından çok başarısız olarak çıkan Avrupa Birliği’ne karşı Türkiye’nin farklı bir yaklaşım sergilemeyi planladığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “9 Mayıs Avrupa Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajdan anlaşılıyor” diyerek iddialarına referans olarak Erdoğan’ı gösterdi.