Barlas'a göre Erdoğan 30 Ağustos kutlamalarını yasaklamamış

"Akdeniz'de 'Mavi vatan'ı savunan, ikinci bir 'Sevr'e geçit vermeyen Erdoğan'ı 30 Ağustos'u yasaklamakla suçluyorlar!"

Barlas'a göre Erdoğan 30 Ağustos kutlamalarını yasaklamamış

AKP’li Turkuvaz Medya’nın en önemli gazetesi Sabah‘ta başyazarlık yapan ve Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Mehmet Barlas, “CHP’nin başını çektiği bu koalisyon, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na kutlama yasağı getirildiği yalanıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yükleniyor” diye yazdı.

Barlas’a göre Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını yasaklamadı.

Barlas, Fransa ve Almanya’nın NATO’da Türkiye ile müttefik değillermiş gibi Yunanistan’ın arkasında Avrupa Birliği’ne dayalı adeta bir Haçlı cepheli oluşturduğunu belirterek, “Aslında bir noktada bu durum yararlıdır da… Çünkü bazı gafiller hala Türkiye’nin Avrupa Birliği üyesi olabileceğini zannediyorlar. Bu şekilde bu gafiller de belki gerçeğin farkına varırlar. Bu gerçeği geçenlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan da Avrupa Birliği’nin bizi nasıl oyaladığını anlatırken pek güzel vurgulamamış mıydı?” ifadelerini kaleme aldı.

CHP’nin başını çektiği koalisyonun “30 Ağustos Zafer Bayramı’na kutlama yasağı getirildiği yalanıyla” Erdoğan’a yüklendiklerini iddia eden Barlas yazısına, “Şu gerçeği görelim; muhalefetin ya da yeni adıyla ‘Biden koalisyonu’nun tek bir amacı var; o da Erdoğan’ı devirerek ABD’nin Ortadoğu ve Türkiye politikalarının önünü açmaktır. Yoksa Atatürk’e, 30 Ağustos Zafer ruhuna bağlılıkları kocaman bir yalan sadece. Zamanla bu gerçeğin çok daha net görüleceğini ve anlaşılacağını düşünüyorum.” ifadelerini de ekledi.

Barlas şunları yazdı:

“Garip bir muhalefetimiz var. Daha doğrusu Erdoğan karşıtı koalisyon. Bu koalisyonun ipleri ABD’ye kadar uzanıyor. Biden’ın açıklamaları, bu koalisyonu yeterli açıklıkta deşifre etmişti. CHP’nin başını çektiği bu koalisyon, kaç gündür, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na kutlama yasağı getirildiği yalanıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yükleniyor. ABD’nin ‘terör devleti’ne ‘dur’ diyen, Akdeniz’de ‘Mavi vatan’ı savunan, ikinci bir ‘Sevr’e geçit vermeyen Erdoğan’ı 30 Ağustos’u yasaklamakla suçluyorlar!”