Barlas: Erdoğan evlerine mahkum olanlara acımaya başladı

"Evet... Memlekette gerçekten hoş şeyler oluyor. Cumhurbaşkanlığı "Vatandaşlardan değerlendirmeler alıyor" ve sonra "Vatandaşların sıkıntıya düşmesine gönlü razı olmadığı için" hafta sonu sokağa çıkma yasağını beklenmedik şekilde ve umulmadık bir anda iptal ediveriyor."

Barlas: Erdoğan evlerine mahkum olanlara acımaya başladı

Haftasonu sokağa çıkma yasağı aldığını duyuran İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi, üzerinden 24 saat geçmeden, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın attığı bir ‘tivit’le hükmünü yitirmişti.

İçişleri Bakanlığı 15 ilde sokağa çıkma yasağı kararı almış; Erdoğan ise, “Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı dün gece ilan edilmişti. Fakat vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler, bizi kararı yeniden gözden geçirmeye yöneltti. Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı. Bunun için, Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum.” ifadelerini sosyal medya hesaplarından paylaşmış, Bakanlığın kararını re’sen düzenlemişti.

AKP’li medya önce ‘sokağa çıkma yasağı’ kararının haklılığı için cümleler kurarken; Erdoğan’ın iptal mesajının ardından bu kez Erdoğan’ın kararına övgüler dizmişti.

Turkuvaz gruptan Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Erdoğan’ın kararını, “Cumhurbaşkanı Erdoğan sonunda galiba evlerine mahkûm olanlara acımaya başladı” ifadeleriyle köşesine taşıdı.

Barlas, iptal edilen sokağa çıkma yasağını değerlendirdiği yazısında, “Açıkçası hoş şeyler oluyor memlekette… Koronavirüs salgını başladığından beri sağlık kurullarının önerdikleri her çeşit zecri kararı hiç taviz vermeden benimseyen ve bunları halka da ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan sonunda galiba evlerine mahkum olanlara acımaya başladı. Sıra henüz 65 yaş üzerinde olanlara gelmedi ama bu cumartesi-pazar 15 ildeki evden çıkma yasağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından iptal edildi.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Barlas, Erdoğan’ın Twitter’daki iptal gerekçesini alıntıladığı yazısını, “Evet… Memlekette gerçekten hoş şeyler oluyor. Cumhurbaşkanlığı “Vatandaşlardan değerlendirmeler alıyor” ve sonra “Vatandaşların sıkıntıya düşmesine gönlü razı olmadığı için” hafta sonu sokağa çıkma yasağını beklenmedik şekilde ve umulmadık bir anda iptal ediveriyor.”diyerek bitirdi.