Barış Terkoğlu: Devam edeceğiz!

4 ay boyunca cezaevinde tutulan 6 gazeteciden Barış Terkoğlu, Ferhat Çelik ve Aydın Keser mahkemenin verdiği tahliye kararı sonrası serbest bırakıldı.

Barış Terkoğlu: Devam edeceğiz!

Libya’da yaşamını yitiren MİT mensubunun cenaze töreni haberiyle “İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçundan haklarında dava açılan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel’in de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu, 1’i firari toplam 8 sanığın yargılandığı davada haklarında tahliye kararı verilen Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Yeni Yaşam Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser serbest kaldı.

Tahliye kararının ardından üç gazeteci saat 01.35 civarında Karbey Dinlenme Tesisleri’nden serbest bırakıldı.

Tahliye olan isimlerden Odatv Haber Müdür Barış Terkoğlu, yaptığı ilk açıklamada, “Bu dava daha öncekiler gibi bizi susturmak, kalemimizi kırmak içindi. Biz gazeteciliğe, yazmaya, araştırmaya devam edeceğiz. Kaldığımız yerden, bıraktığımız gibi devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.