Barış Terkoğlu: Bütün kavgalarda tarikatların devlet içinde olduğunun hem tarikatçılar hem de devlet tarafından kabul edildiğini görüyoruz

Terkoğlu, bütün kavgalarda bu tarikatların devlet içinde olduğunun hem tarikatçılar hem de devlet tarafından kabul edildiğini belirtti.

Barış Terkoğlu: Bütün kavgalarda tarikatların devlet içinde olduğunun hem tarikatçılar hem de devlet tarafından kabul edildiğini görüyoruz

Gazeteci Barış Terkoğlu, 19 Ekim 2020 tarihli Manifesto’nun Gündemi’nde, devlet içindeki tarikat ve cemaat örgütlenmelerini anlattı. Terkoğlu, bütün kavgalarda bu tarikatların devlet içinde olduğunun hem tarikatçılar hem de devlet tarafından kabul edildiğini belirterek şunları kaydetti:

“Her bir vakada, ister Anayasa Mahkemesi tartışmasında, ister jandarma tartışmasında, isterseniz Sağlık Bakanlığı’ndaki tartışmada, isterseniz Sabah gazetesi ve diğerleri arasındaki tartışmada son kertede bu tarikatların devlet içinde olduğu aslında fiili olarak görülüyor. Saygı Öztürk yakın zamanda Menzil üzerine bir kitap yazdı, Eskişehir’e ve Adıyaman Menzil’e gitti. Ve her ikisi de eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın ve eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın kendilerinden olduğunu söylüyordu. O kadar ki Feyzettin Erol, ‘Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı’na bütünüyle Menzilcileri doldurdu, ben şuan cemaatle ters düştüğüm için hastanelerine bile gitmem, özel hastanelere giderim’ diyordu. Bütün kavgalarda biz bu cemaatlerin, tarikatların aslında fiilen hem tarikatçılar tarafından hem de devlet tarafından içeride olduklarının kabul edildiğini görüyoruz”

Terkoğlu’nun değerlendirmelerini izlemek için: