Barış Pehlivan tutuklandı!

İfade vermeden önce adliye önünde konuşan Pehlivan, "Biz 2011 Türkiye’sinde bunları yaşarken Odatv kapatılmadı. FETÖ, Odatv’yi kapatmadı" dedi.

Barış Pehlivan tutuklandı!

Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun tutuklanmasının ardından ifadeye çağrılan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın savcılığa ifade verdi.

MİT görevlisinin cenaze haberi gerekçe gösterilerek savcılıkta ifade veren Pehlivan’ı savcı, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hâkimliğine sevk etti.

Pehlivan, Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

“FETHULLAHÇILAR GİBİ”

Pehlivan, ifadesi öncesinde İstanbul Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada Odatv’ye getirilen erişim engeline ve Barış Terkoğlu’nun sabaha karşı evinden gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

“Barış Terkoğlu ve biz 19 ay Silivri cezaevinde tutuklu kaldık ve o duvarları aşıp çıktık gazeteciliğe devam ettik. Biz 2011 Türkiye’sinde bunları yaşarken Odatv kapatılmadı. FETÖ, Odatv’yi kapatmadı.” diyen Pehlivan, “Ama bugünün hükümeti, bugünün devlet erkleri Odatv’yi kapattı. Ben şu an BTK’nın idari tedbir ve geçici olarak kapattığı iddiasıyla okuruna ulaşamayan Odatv’nin yayın yönetmeniyim. Burada Barış’ın da şüpheli olduğu davanın büyük ihtimalle sanığı olacağım. Onun için çağırdılar. İfadeye vermeye geldim. Bana yapılan usulün aynısı Barış Terkoğlu’na da yapılabilirdi. Tıpkı Fettullahçılar gibi sabahın dördünde o eve polis gitmeyebilirdi” ifadelerini kullandı.