Barış Pehlivan 'FETÖ borsası'nı anlattı: Parası olanın, adliyede ya da Ankara'da doğru insanı bulanın ifadesinin bile alınmadığını gördük

Gazeteci Barış Pehlivan FETÖ borsası ile ilgili "Parası olanın, adliyede doğru insanı bulanın ya da Ankara'da doğru insanı bulanın, bırakın tutuklanmayı, göz altına alınmayı, yargılanmayı, ifadesinin bile alınmadığını gördük" değerlendirmesinde bulundu.

Barış Pehlivan 'FETÖ borsası'nı anlattı: Parası olanın, adliyede ya da Ankara'da doğru insanı bulanın ifadesinin bile alınmadığını gördük

Gazeteci Barış Pehlivan, Manifesto TV’de yayınlanan Manifesto’nun Gündemi programında ‘FETÖ borsası’nın nasıl işlediğini anlattı. Pehlivan, “Parası olanın, adliyede doğru insanı bulanın ya da Ankara’da doğru insanı bulanın, bırakın tutuklanmayı, göz altına alınmayı, yargılanmayı, ifadesinin bile alınmadığını gördük” diyerek şunları kaydetti.

“Biz gazeteciyiz. Gazetecilikte fikri takip diye bir kavram var. Fikri takip kavramı şudur: Bir konuyu işlersiniz, o konuyla ilgili bir devam gelişmesi olduğunda bir yeni gelişme olduğunda onu da kamuoyuna aktarırsınız. Orada fikri takip yaparsınız. Yaptığınız haberi takip edersiniz. 15 Temmuz’a kadar biz Fethullahçıların nasıl devlette örgütlendiğini anlattıysak, 15 Temmuz’dan sonra binlerce Fethullahçı çete üyesinin devletten tasfiye edildikten sonra onlardan boşalan koltuklara kimlerin oturtulduğunu da takip etmemiz ve yazmamız gerekiyordu. Ve yazmaya başladık araştırmaya başladık. Her sabah ‘bilmem kaç tane FETÖ üyesi yakalandı, tutuklandı’ diye okuyoruz. Tamam, hoş, güzel. Peki onların davaları nasıl yürüyor. Yani o Fethullahçı çete üyeleri gerçekten hak edildiği gibi yargılanıyor mu, yoksa başka işler mi dönüyor? Ve bir soru daha, daha alt taban, daha karar verici olmayan bu örgütün finansmanını sağlamayan insanlar mı cezaevine mi atılıyor yani bize bir illüzyon mu gösteriliyor? Yoksa her şey adil mi yürüyor? Bu soruların peşine düştüğümüzde biz şunu gördük; Parası olanın, adliyede doğru insanı bulanın ya da Ankara’da doğru insanı bulanın, bırakın tutuklanmayı, göz altına alınmayı, yargılanmayı, ifadesinin bile alınmadığını gördük. Parasıyla bir şekilde dosyası kapanan işadamlarını gördük. Bank Asya’ya Fethullah Gülen’in talimatıyla 2013 sonu 2014 başında milyonlarca para yatıran işadamlarının sorgusunun dahi yapılmadığını gördük. Ama bununla birlikte Bank Asya’ya emekli maaşı yattı diye hakkında suç delili oluşturulan insanları da gördük”