Banu Özdemir'in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

İzmir’de cami hoparlörlerinden çalınan Çav Bella marşının videosunu paylaştığı için tutuklanan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Banu Özdemir'in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

İzmir’de cami hoparlörlerinden çalınan Çav Bella Marşı çalındığına dair görüntüler paylaşması sonrası gözaltına alınıp tutuklanan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Özdemir’in avukatı Süleyman Karadağ’ın İzmir 3’üncü Sulh Ceza Hakimliğine sunduğu itiraz dilekçesinde, savcılığın Özdemir hakkında TCK 216/3’ten soruşturma açtığını ancak mahkeme tarafından dosyanın TCK201/1’den değerlendirildiğini belirterek, “Böylelikle suçun üst sınırı 3 yıl hapis cezasına çıkarılmıştır. Aslında müvekkilimin tutuklanmasına işte tam da bu anda karar verilmiş sonrası mizansene dönüşmüştü” dedi.

“GÖRDÜĞÜM EN İLGİNÇ TUTUKLANMA GEREKÇESİ”

ANKA Haber‘e göre Karadağ dilekçede şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle belirtmek gerekirse, yasa koyucu TCK 216. Maddesi’ni düzenlerken, ülkedeki azınlıkların hakkını koruma saikiyle hareket etmiştir. Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede, müvekkilimin yaptığı paylaşımla farklı özelliklere sahip halkın bir kesimini başka bir kesimine karşı kin ve düşmanlığa tahrik edebilmesi de mümkün değildir. Ortada işlenemez bir suç olup; müvekkilim kimi kime karşı kışkırtacaktır?”

 “Twitter adlı sosyal medya platformunun yapısı ve yazılımı müvekkilimin bu videoları tek seferde paylaşmasına müsaade etmediği için, Facebook hesabında 1 defada paylaştığı 4 ayrı videoyu Twitter hesabında ancak 4 defada paylaşabilmiş ve bu durum tutuklamaya gerekçe gösterilmiştir. Meslek hayatım boyunca gördüğüm en ilginç tutuklama gerekçesi sebebiyle dehşete kapıldığımı fakat bundan sonra çok daha ilginçlerini göreceğimiz yönündeki beklentilerimizin de giderek arttığını belirtmek isterim.”

“FAİLLER BIRAKILDI, CHP LİNÇ EDİLİYOR”

Olayı gerçekleştirilen asıl faillerin bir yana bırakılıp, bunun sebebini soran müvekkil üzerinden CHP de hedef alınarak bir linç kampanyası başlatıldığını belirten Karadağ, tahliye talep ettiği dilekçesini şöyle tamamladı:

“Bu ülkede adalet duygusunu yitirmemiş, tarafsız, bağımsız hakimlerin de bulunduğuna inanarak; yukarıda saydığım tüm gerekçelerle ve resen takdiri mümkün diğer nedenlerle kararınızı gözden geçirerek kaldırmanızı ve müvekkilin tahliyesine karar vermenizi, mümkün görülmediği takdirde itiraz dilekçemizin itirazı incelemeye yetkili ve görevli mahkemeye gönderilerek müvekkilim Banu Özdemir’in bihakkın tahliyesine karar verilmesini, verilecek olan kararın tarafıma e-tebligat ile tebliğini arz ve talep ederim.”